Zdaj je jasno, kdo je lastnik te električne zverine za 2,5 milijona zelencev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred časom je veliko zanimanja požel električni športni avtomobil Pininfarina Battista Targamerica. Gre za edinstveni primerek, mnogi pa so se spraševali, kdo je skrivnosti kupec.
Oglej si celoten članek

Avgusta je omenjeni avtomobil številne pustil odprtih ust na avtomobilskem sejmu v Montereyu, takrat pa so se vsi spraševali, kdo je skrivnostni kupec. No, zdaj – po dveh mesecih – je jasno: lastnik unikatnega električnega avtomobila, ki je bil tudi izdelan po željah lastnika, je nihče drug kot eden najboljših košarkarjev vseh časov Michael Jordan

Ta je za edinstveno različico električnega avtomobila – da, obstaja le ena različica na svetu – odštel slaba 2,5 milijona ameriških dolarjev (2,28 milijona evrov).

Pininfarina Battista Targamerica naj bi zmogla kar 1900 konjskih moči (cca 1400 kW), od 0–100 km/h pa pospeši v 1,89 sekunde. Domet po standardu WLTP znaša 476 kilometrov, trdijo pri proizvajalcu avtomobila.

Po poročanju Motor Authority je to drugi električni avtomobil v Jordanovi zbirki. Ameriški košarkar sicer velja za strastnega ljubitelja športnih avtomobilov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:46 8. Oktober 2024.

    Pa zleze noter?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.