Zbudili so se prepozno

Foto: Žurnal24 Draško Mrvaljević in ostali Koprčani se poslavljajo od Lige prvakov, najverjetne
Rokometaši Cimosa iz Kopra so po neprepričljivi igri proti romunski Steaui izgubili za zadetek. Na koncu bi jim skoraj uspel preobrat, a so Romuni s premeteno igro zadržali prednost.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, skupina E, 4. kolo

C. Koper : Steaua 29:30
Portland S. A. : Čehovski Medvedi 33:27

Na začetku tekme so gledalci v koprski Bonifiki gledali rezultatsko izenačeno tekmo, rahlo pobudo pa so imeli domači. Cimosu je največ preglavic s pomočjo strelov s tal povzročal srednji zunanji Marius Stavrositu , ki je do sredine prvega polčasa zadel že petkrat in gostje so z delnim izidom 3:0 v 16. minuti povedli z 9:7. Pri Kopru sta bila sporna tako igra v obrambi, saj so Romuni uspešno rešetali koprsko mrežo tako prek obrambe 6-0 kot 3-2-1, kot tudi napad. V prvem delu je Koper storil kar osem tehničnih napak, Steaua pa tri. Vrhunec gostujoče prednosti je bilo vodstvo 14:10 v 27. minuti, za katerega je zadel Florin Sania . V zadnjih sekundah prvega polčasa je domačim prek Alena Blaževića uspelo zadeti za dva zadetka zaostanka.

Rok Praznik je znova pokazal bojevito predstavo, njegova energija pa se ni prenesla na vse soigralce. © Barbara Milavec

 
Začetek drugega polčasa je z dvema koprskima zadetkoma nakazal možnost drugačnega poteka dogodkov, nato pa je sledila serija izgubljenih žog. Obramba je bila premalo odločna in agresivna, tako da so rokometaši Steaue izgledali kot moštvo iz rokometne velesile. V 40. minuti so si Romuni prek Georgescuja priigrali pet golov prednosti, ki so jo nato Primorci neuspešno lovili. Skoraj bi jim celo uspelo, saj so se z zadetki Matjaža Brumna in Deana Bombača 40 sekund pred koncem približali le na zadetek zaostanka, a so gostje z zvito igro legalno in legitimno zmagali. V ključnih trenutkih je zadeval veteran in začasni trener Božo Rudić , ki je bil koprski grobar že na gostovanju. Prepogosto veliko previsoka ovira za Cimos pa je bil tudi Steauin vratar Obrad Ivezić , ki je zaustavil kar 21 žog.

Koprčani se s porazom poslavljajo od domače dvorane v Ligi prvakov, bržkone pa so z današnjim spodrsljajem zapravili tudi vse možnosti za tretje mesto v skupini, saj se bodo v zadnjih dveh tekmah pomerili v gosteh: najprej z ruskimi Čehovskimi medvedi , nato pa še s španskim Portlandom San Antoniom . Koprska ekipa se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila z ruskimi Čehovskimi medvedi, tekma pa se bo v soboto, 15. novembra, začela ob 14. uri.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.