Zavec bo rokavice uradno obesil na klin

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec, zdaj že nekaj mesecev v športnem pokoju, bo boksarske rokavice uradno na klin obesil drevi ob 20. uri v mariborski dvorani Tabor.
Oglej si celoten članek

Zavec je 26. novembra na Floridi vknjižil četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO. Zavec je takrat dan po porazu napovedal konec športne kariere, saj je ugotovil, da se z mlajšimi ne more več enakovredno kosati, jutri bo namreč dopolnil 40 let.

V karieri je Mr. Sympatikus, kot se ga je zaradi prijaznega karakterja prijel vzdevek, odboksal 40 profesionalnih dvobojev, pri čemer je zabeležil 35 zmag, od tega 19 s KO, štiri poraze in eno prekinitev. Skupaj to pomeni 274 odboksanih rund, nikoli v dvoboju ni "padel", oziroma bil knock outiran.

Trdobojec, ki je na pot profesionalca stopil leta 2003, se bo še zadnjič javnosti predstavil v mariborski dvorani Tabor, kjer je poleg Stožic zmeraj imel bučno podporo publike. Glavni organizator nocojšnjega večera je njegov dolgoletni prijatelj Tomaž Barada, nekdanji svetovni prvak v kick-boksu in taekwondoju, zdaj pa podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Zavec je prvi naslov svetovnega prvaka osvojil 11. decembra 2009 po verziji IBF proti Isaacu Hlatswayju v Južnoafriški republiki. Šport bo še vedno del njegovega življenja, a ne razkriva ali bo to trenersko delo ali delo funkcionarja.

O današnji prireditvi, ki se začne ob 20. uri, ni veliko znanega, izkupiček od prodaje vstopnic (stanejo 5 ali 10 evrov) in donacij pokroviteljev bo šel v sklad za socialno ogrožene perspektivne športnike, dogodek bodo povezovali člani ekipe Reporter Milan, udeležbo pa je že potrdil tudi predsednik države Borut Pahor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.