Zato je srebrni Tim vedno izbral modro progo

Foto: Epa
Foto: Epa
Naši športniki so nas tudi danes razveselili in osvojili dve novi olimpijski kolajni.
Oglej si celoten članek

Deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta v paralelnem veleslalomu poskrbela za novi olimpijski odličji. Mastnak je osvojil srebro, Kotnikova pa bron. Več v spodnjem prispevku ...

Izjemno Slovenija ima dve novi kolajni!

Tim Mastnak je od kvalifikacij do izločilnih bojev vztrajal na modri progi. Čeprav se je iz časov v kvalifikacijah morda zdelo, da je modra proga počasnejša od rdeče. Ves čas je izbiral modro progo. Zakaj?

Za RTV SLO je na to vprašanje odgovoril nekdanji deskar Jernej Demšar: "V deskanju tekmovalci stojimo nekateri z levo nogo naprej, nekateri z desno. Mastnak stoji z levo nogo naprej, kar pomeni, da je pri izbiri modre proge nasprotnik za njegovim hrbtom. S tem si poskušaš pridobiti psihološko prednost, ker ne vidiš drugega tekmovalca in si bolj osredotočen sam nase."  

Kot smo lahko videli, je olimpijski zmagovalec Avstrijec Benjamin Karl je na sredini proge močno zaprašil Tima, kar bi lahko bil razlog za Timovo drugo mesto ...

Tako blizu je bilo Urša razkrila, kaj se je dogajalo z dresi in kako se je Slovenija za las rešila

"Predstavljajte si, da pride med vožnjo z avtom megla v pasovih in zapelješ v to meglo. Za trenutek nič ne vidiš. To je zelo zelo velik faktor, mogoče je bil tudi v tem primeru. Sicer je tam Tim zelo dobro odreagiral, ampak mogoče vseeno izgubil malce koncentracije v nadaljevanju," je to komentiral Demšar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.