Zarco že svetovni prvak

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoz Johann Zarco je predčasno osvojil naslova svetovnega prvaka v motociklizmu v razredu moto2.
Oglej si celoten članek

Štiri dirke pred koncem prvenstva ima 78 točk prednosti pred Špancem Estevom Rabatom, ki je zmagal na prejšnji dirki v domačem Alcanizu. Rabat namreč na naslednji dirki konec tedna v japonskem Montegiju zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti.

Rabat si je v ponedeljek na treningu poškodoval levo lahtno kost koželjnico.

"Zarco ima za seboj izjemno sezono in je zasluženo osvojil naslov. Sam v nedeljo ne bom mogel nastopiti. Bolečine sicer niso hude, vendar imam preveč težav, da bi lahko zaviral v zelo ostrih zavojih na progi v Montegiju. Enostavno, ne želim tvegati, da bi se še huje poškodoval," je dejal Rabat.

Zarco je v tej sezoni na 12 dirkah stopil na zmagovalne stopničke, od tega šestkrat na najvišjo, petkrat je bil drugi, enkrat pa tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.