Zaradi smrti nekdanjega kolesarskega asa obsojen na zaporno kazen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaporna kazen za povzročitelja nesreče v kateri je umrl Rebellin.
Oglej si celoten članek

Nekdanji italijanski profesionalni kolesar Davide Rebellin je leta 2022 po koncu kariere umrl v prometni nesreči, povzročitelj pa gre zdaj v zapor. Voznik tovornjaka iz Nemčije je bil na sodišču v Vicenzi obsojen na štiri leta zapora zaradi nesrečne smrti Rebellina.

Deželno sodišče v mestu Vicenza na severu Italije je 64-letnega šoferja namreč spoznalo za krivega, da je povozil nekdanjega kolesarja in nato pobegnil s kraja nesreče. Državni tožilec je zanj zahteval pet let zapora.

Rebellina je 30. novembra 2022 med treningom v bližini mesta Montebello Vicentino na severu Italije zadel polpriklopnik in ga smrtno poškodoval. Rebellin je sredi oktobra istega leta pri 51 letih končal svojo bogato poklicno kariero

Voznik tovornjaka je bil obtožen umora zaradi prehitre vožnje na cesti - kaznivo dejanje v Italiji - in nenudenja prve pomoči. Po trčenju je namreč kraj nesreče zapustil in se vrnil v Nemčijo. Moškega so nato prijeli na podlagi evropskega naloga za aretacijo in predali Italiji.

Foto: Profimedia Davide Rebellin

Rebellin je v svoji karieri med drugim zmagoval na etapnih dirkah od Tirenskega do Jadranskega morja in Pariz - Nica. Leta 1996 je zmagal na etapi Gira, vendar je bil bolj specialist za enodnevne dirke. Leta 2004 je v enem tednu za nemško ekipo Gerolsteiner zmagal na klasikah Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege - Bastogne - Liege.

Pozneje je spisal nekaj negativnih naslovov: srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 so mu odvzeli zaradi dopinga. Dobil je dveletno prepoved tekmovanja, a je vse do zadnjega zanikal dopinške prekrške in goljufanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:25 14. Oktober 2024.

    Pravilno!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.