Zaradi dopinga odšla še pred začetkom

Foto: EPA
Foto: EPA
Kelly-Ann Baptiste, bronasta v teku na 100 metrov na svetovnem prvenstvu v Daeguju leta 2011, je padla na dopinškem testu in je še pred prvim nastopom na stadionu Lužniki v Moskvi zapustila prizorišče svetovnega prvenstva v atletiki.
Oglej si celoten članek

Tekačica s Trinidada in Tobaga, otoške države v Karibskem morju, je sodila v ožji krog favoritinj na 100 metrov.

"Odločila se je, da bo prostovoljno zapustila prvenstvo ter se bo odpravila nazaj v domačo bazo," je po poročanju tiskovnih agencij za tamkajšnji otoški časnik Trinidad Express povedal glavni trener ekipe Dexter Voisin. Skupaj z Baptistovo je prvenstvo prostovoljno zapustila še ena članica odprave te otoške državice Semoy Hackett, ki je bila pozitivna na dopinškem testu na lanskem ameriškem državnem prvenstvu, a so jo kljub temu vključili v reprezentanco.

Letos imela tretji izid

Baptistova se je na največje letošnje tekmovanje v atletiki pripravljala skupaj z ameriškim sprinterjem Tysonom Gayem, ki se je še pred začetkom prvenstva znašel na seznamu dopinških kršiteljev. Atletinja bi v Moskvi nastopila v treh disciplinah, v teku na 100 in 200 metrov ter štafeti 4 x 100.

Sprinterka, ki je bila na olimpijskih igrah lani v Londonu šesta, je letos na 100 m s časom 10,83 sekunde vpisala tretji izid na svetu, hitrejši sta bili le dvakratna olimpijska šampionka Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,77) in Nigerijka Blessing Okagbare (10,79).

Še preden se je začelo sta prvenstvo v Moskvi zasenčila dopinška škandala, v katerega sta bila vpletena sprinterja Gay in Jamajčan Asafa Powell.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:29 11. Avgust 2013.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.