Žalostno ozadje: Ronaldo razkril pomen tega slavja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Cristiano Ronaldo se je po 904. zadetku v karieri poklonil svojemu pokojnemu očetu.
Oglej si celoten članek

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je bil mož odločitve na tekmi drugega kroga azijske lige prvakov, v katerem je Al Nasr z 2:1 premagal Al Rayyan.

Ronaldov zadetek v 76. minuti, s katerim je postavil končni rezultat obračuna, sodi med najbolj čustvene v njegovi karieri. 

Portugalec se gola ni veselil na svoj prepoznaven način, temveč je stekel k robu igrišča, kjer je z obema rokama pokazal proti nebu.

Gesta je bila namenjena njegovemu pokojnemu očetu, ki bi na ta dan praznoval svoj rojstni dan. Ronaldov oče je umrl leta 2005 za posledicami alkoholizma. Star je bil samo 52 let.

"Današnji gol ima nekoliko drugačen priokus. Želim si, da bi bil moj oče še vedno živ, ker je danes njegov rojstni dan. Ta gol je zanj," je po tekmi dejal prvi zvezdnik savdske ekipe.

Ronaldo je v 78 tekmah za Al Nasr, kateremu se je pridružil leta 2023, dosegel 71 golov in 17 podaj. Njegov zadnji zadetek je bil že 904. v karieri, s čimer se je utrdil na vrhu večne lestvice.

Pred časom je napovedal, da si želi pred slovesom preseči številko 1000.

Zanimiv je tudi podatek, da je 39-letni napadalec v svojih tridesetih še učinkovitejši kot v dvajsetih. V četrtem desetletju svojega življenja je zbral že 441 zadetkov, enega več kot v tretjem (440), a je za to potreboval precej manj tekem, 523 proti 596.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.