Zahović blizu vrnitve v nogomet

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Njegov nekdanji klub si želi videti Zlatka Zahovića na mestu športnega direktorja.
Oglej si celoten članek

Partizan je nekoč ob Crveni zvezdi, Dinamu in Hajduku predstavljal veliko četverico jugoslovanskega nogometa, a v zadnjih letih vselej gleda v hrbet velikemu mestnemu tekmecu Zvezdi. Črno-beli so tako zadnji naslov osvojil v sezoni 2016/17, pokalno lovoriko pa v letu 2019.

V klubu, ki se želi vrniti v sam vrh srbskega nogometa, je tako pred kratkim prišlo do sprememb, na mesto podpredsednika pa je sedel nekdanji zvezdnik Valencie in madridskega Reala Predrag Mijatović, ki je na začetku kariere nosil tudi dres Partizana. Prav Mijatović naj bi bil ključna oseba, da je zdaj mestno športnega direktorja zapustil Ivica Iliev, resen kandidat za to pozicijo pa je po poročanju Telegrafa Zlatko Zahović.

"Kot športni direktor Maribora je delal čudeže in to ekipo popeljal do lige prvakov," so med drugim zapisali pri Telegrafu.

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance je vlogo športnega direktorja pri Mariboru prevzel leta 2007, klub pa je nato dvakrat zaigral v ligi prvakov in trikrat v evropski ligi, v tem tekmovanju pa se je enkrat prebil tudi do izločilnih bojev. Vijoličasti so v njegovem obdobju osvojili sedem državnih naslovov.

Tudi Zahović je bil v pretklosti sicer član črno-belih, za Beograjčane je nastopal od 1989 do 1993., ko je bil njegov soigralec tudi Mijatović.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.