Žagar prvič letos v polfinalu

Foto: Epa Matej Žagar (plava čelada)
Najboljša uvrstitev Slovenca v sezoni.
Oglej si celoten članek

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki svetovnega prvenstva v poljskem Gorzowu osvojil osmo mesto. Zmagal je Poljak Bartosz Zmarzlik. V letošnji skrajšani in spremenjeni sezoni je bila današnja postaja šele tretja, četrto dirko bodo najboljši speedwayisti na svetu vozili v soboto spet v Gorzowu.

Večkratni slovenski prvak s prvima dirkama konec avgusta v Vroclavu ni bil zadovoljen, končal je na devetem in 13. mestu. Danes je opravil precej bolje in se prvič v sezoni uvrstil v polfinale, potem ko je v prvih petih vožnjah štirikrat končal na drugem mestu in enkrat na četrtem. 

Kot osmi se je uvrstil v odločilne boje, a ni imel možnosti izbire startnih mest, tako da je v drugem polfinalu dobil rumeno izhodišče. Začel je sicer zelo dobro in se prebil na drugo mesto, potem pa je skorajda trčil z Dancem Leonom Madsnom in zdrsnil na četrto, s katerega nato ni več prišel v boj za prvi dve, ki vodita v finale. Tja sta se uvrstila Šved Fredrik Lindgren in Madsen, Žagarja je prehitel tudi Slovak Martin Vaculik.

V drugem polfinalu je navijače, ki so se v omejenem številu tudi tokrat lahko zbrali na stadionu, navdušil Zmarzlik, poleg njega pa se je v odločilno vožnjo uvrstil še Avstralec Jason Doyle.

Prav Zmarzlik in Doyle sta nato v velikem finalu uprizorila odlično bitko, čeprav je po treh krogih kazalo, da bo Poljak gladko zmagal. A se Avstralec ni dal, v zadnjem krogu se je tekmecu povsem približal in na koncu le za las ostal brez zmage. Tretje mesto si je privozil Lindgren, Madsen pa je ostal brez stopničk.

V seštevku SP je vodstvo obdržal Poljak Maciej Janowski, danes sedmi, ki ima 48 točk, le eno pa zdaj za njim zaostaja Zmarzlik. Tretji je Lindgren s 46. Žagar je z današnjimi devetimi točkami zdaj pri 21 in na desetem mestu.

Letos je na koledarju samo osem dirk SP, ki se bodo zvrstile do 3. oktobra, ko bo v Torunu znan svetovni prvak.

Žagar ima sicer ne glede na razplet letošnje sezone že zagotovljen tudi nastop v naslednji, saj je nedavno dobil kvalifikacije za SP 2021 in si že privozil vstopnico za elitno tekmovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.