Zadnji ples Nadala in Đokovića, noro, koliko jima plačajo

Foto: Epa
Foto: Epa
Z ekshibicijskim obračunom v Savdski Arabiji bo padel zastor nad enega največjih športnih rivalstev vseh časov.
Oglej si celoten članek

Na pregrešno bogatem ekshibicijskem teniškem turnirju 6 Kings Slam bodo danes na sporedu zaključni boji. Dvoboj za naslov med dvema predstavnikoma mlajših generacij, Italijanom Jannikom Sinnerjem in Špancem Carlosom Alcarazom, bo tokrat ostal v senci zadnjega spopada med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.

Dvoboj za tretje mesto med Nadalom in Đokovičem, ki sta se v zadnjih 18 letih pomerila kar 60-krat, ne bo štel v uradno statistiko, v kateri z 31:29 vodi srbski tenisač. Kljub zmotnemu poročanju nekaterih medijev, da gre za 61. poglavje večnega rivalstva, se razmerje zmag in porazov po tem dvoboju ne bo spremenilo.

Nadal in Đoković sta bila v prvem krogu turnirja prosta. Španec je nato v polfinalu klonil proti Alcarazu, Đoković pa je moral še drugič v letu 2024 in tretjič zapovrstjo priznati premoč prvemu igralcu sveta Sinnerju.

Đoković je aktualni četri tenisač na lestvici ATP, medtem ko je Nadal trenutno šele na 153. mestu. Dvoboj v Riadu bo njun zadnji pred Špančevo upokojitvijo čez približno mesec dni na turnirju za Davisov pokal v Malagi.

Labodjemu spevu enemu najboljših teniških igralcev vseh časov bo prisostvoval tudi Đoković.

Foto: Epa Đoković Nadal

Nadal in Đoković sta skupaj osvojila 46 grand slamov in 76 mastersov ter dve zlati olimpijski medalji med posamezniki. Đoković ima ob tem še en posamični bron, Nadal pa zlato v konkurenci dvojic.

Ekshibicija v Savdski Arabiji ni samo praznik tenisa, temveč tudi priložnost za velik zaslužek. Zmagovalec turnirja bo namreč bogatejši za vrtogalih šest milijonov dolarjev, medtem ko ima vsak udeleženec, vključno z Nadalom in Đokovićem, zagotovljenih najmanj 1,5 milijona.

Zanimivo je, da bo zmagovalec turnirja prejel kar šest milijonov, kar je še 2,4 milijona več od rekordnega zneska na letošnjem OP ZDA, kjer sta zmagovalca v moški oziroma ženski konkurenci prejela vsak po 3,6 milijona dolarjev.

Na grand slamu je sicer za naslov potrebno premagati sedem nasprotnikov, za zmago v Rijadu pa le tri. V primeru Nadala in Đokovića bo eden savdsko prestolnico zapustil z 1,5 milijona dolarjev nagrade, ne da bi dosegel eno zmago.

Foto: ATP

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.