Začetek spektakla, ki ga nestrpno pričakuje tudi Slovenija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijani na otvoritvi evropskega prvenstva ugnali Belgijce.
Oglej si celoten članek

Italijanska moška odbojkarska reprezentanca je z zmago nad Belgijo začela letošnje evropsko prvenstvo v Italiji, Bolgariji, Severni Makedoniji in Izraelu. Branilci naslova in favoriti prvenstva so v uvodni tekmi prvenstva slavili s 3:0 (17, 18, 15)

Slovenska izbrana vrsta, branilka srebrne kolajne, bo nastopala v skupini B v bolgarski Varni. Prva tekma skupinskega dela izbrance romunskega stratega Gheorgheja Cretuja čaka v sredo, njihovi tekmeci bodo Ukrajinci.

V četrtek jih čaka prost dan, v petek in soboto pa bodo njihovi nasprotniki najprej Finci in nato Španci. Po dnevu premora sledita še obračuna s Hrvaško in Bolgarijo. V "slovenski" skupini bodo sicer tekmovanje začeli v torek, ko bodo gostitelji Bolgari gostili Špance.

 

Znane vse četrtfinalistke ženskega odbojkarskega EP

Z današnjima zadnjima dvobojema osmine finala pa so znane vse reprezentance, ki bodo igrale v četrtfinalu odbojkarskega evropskega prvenstva za ženske. V četrtfinale so se že prej uvrstile Italijanke, Francozinje, Turkinje, Poljakinje, Nizozemke in Bolgarke, z današnjima zmagama nad Švedinjami in Ukrajinkami pa še Srbkinje in Čehinje.

Četrtfinalni boji se bodo v Firencah začeli že v torek, ko se bodo najprej ob 18. uri med seboj pomerile reprezentanci Nizozemske in Bolgarije, ob 21. uri pa sledi še dvoboj aktualnih evropskih prvakinj Italijank in Francozinj. Preostala četrtfinalna dvoboja bosta odigrana v sredo v Bruslju. Sprva sledi obračun Turčije in Poljske, nato še Srbije in Češke.

Na letošnjem EP so po letu 2019 spet nastopile slovenske odbojkarice, ki pa so tekmovanje zaključile po prvem delu. V zahtevni skupini A so na petih dvoboj štirikrat izgubile in premagale le Madžarke, kar ni bilo dovolj za napredovanje v izločilne boje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.