Začenja se sobna košarkarska liga

Foto: Profimedia košarkarska žoga
V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport.
Oglej si celoten članek

Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Prva sobna košarkarska liga, uradno tekmovanje Košarkarske zveze Slovenije, se bo začelo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so se zaradi epidemije koronavirusa že končala. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi znova lahko poskrbeli za vadbo ekip.

A košarkarski duh nas zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku. Z Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo pa se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Namesto igranja v košarkarskih dvoranah, kot so Stožice, Bonifika, Tri Lilije, dvorana Leona Štuklja in druge, se ta zvrst košarke igra kar v domačih sobah, sporočajo v košarkarski zvezi.

Tekmovanje v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi bo potekalo v spletnem družbenem omrežju Instagram. Igralci se bodo morali najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo 4. aprila, pa bo treba različne sobno-košarkarske izzive. Zmagovalec pa bo ob pravem pokalu prejel tudi Sony Play Station 4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:05 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 04:06 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 23:05 26. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.