Slovenija z razpoloženim vratarjem do popolnega uvoda

Foto: Epa Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca Foto: Twitter SLO POL EP v rokometu Foto: Epa Ljubomir Vranješ EP v rokometu Foto: Epa SLO POL EP v rokometu Foto: Twitter SLO POL EP v rokometu Foto: Epa Blaž Janc EP v rokometu Foto: Twitter SLO POL EP v rokometu Foto: Epa Miha Zarabec Foto: Epa SLO POL EP v rokometu Foto: Epa Dean Bombač SLO POL Foto: Epa Blaž Blagotinšek
Slovenci so turnir najboljših evropskih reprezentanc začeli s srečanjem proti Poljakom.
Oglej si celoten članek

V dvorani Scandinavium v Göteborgu je bila prvi tekmec Slovenije Poljska. Favorizirani Slovenci so srečanje zanesljivo dobili (26:23) in tako odlično začeli evropsko prvenstvo. Veliko zaslug za prvi par točk ima vratar Klemen Ferlin.

Na drugi tekmi prvega kola skupine F je gostiteljica Švedska pričakovano premagala Švico (34:21).

EP v rokometu Z zmago velik korak k drugemu delu tekmovanja

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa se bodo z enimi od treh gostiteljev evropskega prvenstva pomerili v nedeljo, 12. januarja, s Švicarji pa dva dni kasneje.

V drugi del bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz skupine F. V Malmöju se bosta nato pomerili z najboljšima reprezentancama iz skupine D ter E. V skupini D v norveškem Trondheimu nastopajo Francija, Norveška, Portugalska in BiH, v skupini E v Malmöju pa Danska, Madžarska, Islandija in Rusija.

EP Prvaki zanesljivo, polom Srbije

Po uvodnem zadetku Poljakov je Slovence v prvo vodstvo z dvema goloma popeljal Blaž Blagotinšek, potem ko je dve obrambi prispeval Klemen Ferlin. Slednji je bil odlično razpoložen in prednost se je hitro povzpela na 4:1. Nato so Poljaki, predvsem po zaslugi strelov Macieja Pilitowskega, vzpostavili ravnotežje, Slovenci pa vzdrževali rahlo prednost.

Sredi prvega polčasa so se Poljaki približali na 7:6, potem ko se je izkazal njihov vratar Mateusz Kornecki. Na drugi strani je še naprej blestel Ferlin, ustavil je kar dve sedemmetrovki in Slovenija je spet povedla za tri - 11:8.

V 28. minuti je že svojo drugo izključitev dobil Nik Henigman, prednost Slovenije pa se je, kljub fenomenalnemu Ferlinu, stopila na 12:11. Na glavni odmor sta ekipi odšli z izidom 13:11. Vtis je malce pokvarila poškodba Darka Cingesarja.

Tudi na začetku drugega polčasa so Poljaki držali priključek, v 38. minuti pa je Slovenija, po uspešno izvedeni najstrožji kazni Jureta Dolenca, povedla s 17:13. Po protinapadu Janca je bila prednost prvič vsaj pet golov - 18:13.

V naslednjih trenutkih so Vranješevi varovanci tekmece držali na varni razdalji, v 48. minuti pa je bilo spet bolj tesno - 21:18. Miniserijo Poljakov je z močnim strelom prekinil Borut Mačkovšek.

V zadnjem delu igre Slovenci niso dopustili presenečenja in so obračun odločili v svojo korist. Na semaforju se je na koncu izpisal rezultat 26:23.

V slovenski vrsti sta bila najbolj učinkovita Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek s po petimi zadetki. Za Poljsko je Akdadiusz Moryto zadel osemkrat.

EP v rokometu (skupina F), 1. kolo:

Slovenija - Poljska 26:23 (13:11)
Mačkovšek, Blagotinšek po 5; Moryto 8.

Švedska - Švica 34:21 (20:13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.