Zablestel Sergio Castelluccio

Foto: Žurnal24 Sergio Castelluccio (Foto: PokerNews.si)
Po štirih dneh PokerStars.it Italian Poker Tour, polnih zanimivih razpletov, se je zmage veselil 34-letni Italijan Sergio Castelluccio, ki je prizorišče znamenitega pevskega festivala zapuščal bogatejši za 200.000 €.
Oglej si celoten članek

Tako kot ponavadi, je tudi tokrat turneja IPT v San Remo Casino privabila veliko število pokerašev od blizu in daleč, skupaj pa se je tokrat za naslov najboljšega udarilo kar 396 tekmovalcev. Med tistimi, ki so za svoj nastop na Glavnem turnirju odšteli 2.200€, pa se je našlo tudi kar nekaj znanih imen, saj so na turnirju nastopili številni zmagovalci prejšnjih IPT turnirjev, kot je Tamas Lendvai, manjkali pa niso niti asi kot so Dario Minieri, Luca Pagano in Salvatore Bonavena.

Kljub temu, da bi človek pričakoval, da bodo na turnirjih te italijanske turneje dominirali predvsem domači igralci, pa je skorajda težko verjeti, da je šele 3. turnir druge sezone prinesel prvo finalno mizo, ki je bila sestavljena iz samih Italijanov.

Za naslov so se tako v ponedeljek zvečer udarili Stefano Demontis, Christian Cipriano, Salvatore Chillemi, Alberto Di Vilio, Sergio Castelluccio, Giuseppe De Blasio, Alberto Palchetti in Matteo Taddia. Pred začetkom finalke je bil v najboljšem položaju za osvojitev naslova 53-letni Chillemi, ki je bil hkrati tudi najstarejši udeleženec finalne mize, a slednji na koncu ni mogel držati ritma, ki so ga narekovali tudi 20 in več let mlajši igralci in se je moral na koncu zadovoljiti z osvojenim 6. mestom.

V heads-up delu turnirja sta se tako za zmago na koncu pomerila Castelluccio in pa Stefano Demontis, pri čemer je iz boljšega izhodišča štartal prvi, saj je imel pred izzivalcem točno 700.000 žetonov prednosti (4.310.000 – 3.610.000).

Castelluccio je že v prvih nekaj igrah svojo prednost še povečal, do končne odločitve pa je prišlo kmalu zatem, potem ko se je Demontis, ki si je svojo vstopnico za nastop na tem turnirju priigral prek satelita na Starsih, v napačnem trenutku odločil za junaški blef.

V zadnji igri je Demontis pred flopom višal na 180.000 žetonov, kar pa ni prestrašilo Castelluccia, ki je letvico dvignil na 475.000. Stefano je to stavo izenačil in fanta sta si tako skupaj ogledala flop , kjer je bil prvi na potezi ponovno Demontis. Ta si je najprej vzel nekaj trenutkov za premislek, nato pa zarinil s , Castelluccio pa je z njegovo stavo kakopak nemudoma izenačil. Preostali skupni karti in izzivalcu nista bili v pomoč in tako se je moral Demontis na koncu zadovoljiti s 120.000€ nagrade, medtem ko sta največji kos pogače in naslov najboljšega, pripadla Sergiu Castellucciu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.