Za varnost ne morejo narediti več

Foto: Žurnal24 Čeprav so Šoji Tomizavi takoj nudili pomoč, je umrl. (Foto: Reuters)
Dirkanje je nevaren šport. Lanska sezona je bila v motociklističnem prvenstvu tragična (smrt Tomizave), tudi najboljši ne uidejo poškodbam. Kaj storiti? "Delamo na tem, a veliko ne moremo narediti."
Oglej si celoten članek
Največji minus MotoGP-ja je majhno število dirkačev – lani le 17. Tako je zaradi visokih stroškov. "Pomembna je kvaliteta, ne kvantiteta," odgovarja Ezpeleta. To že, a za zmage mora biti konkurenčnih kaj več kot le od dva do štirje dirkači!

Smrtna nesreča Šoje Tomizave na dirki Moto2, zlom noge Valentina Rossija, poškodba rame Danija Pedrosa … nesreč z resnimi posledicami je v svetovnem motociklističnem prvenstvu vse več (ne pozabimo na 13-letnega Petra Lenza, ki je lani umrl na neki ameriški dirki). Vodja tekmovanja, Carmelo Ezpeleta, pravi, da kaj več za varnost dirkačev ne morejo narediti. "Delamo na tem, a veliko ne moremo narediti. Na testiranjih se bomo posvetili pnevmatikam, ki so bile lani glavni razlog padcev."

Foto: Žurnal24 MotoGP Mugello zlom noge Rossi Valentino

Ko so pred dnevi na Wrooomu! Ezpeleto vprašali, kako gleda na formulo 1, je odgovoril: "MotoGP ne tekmuje s formulo 1. Smo bolj prijatelji kot sovražniki. Koledar obeh tekmovanj uskladimo. Priznavam, da je formula 1 najbolj pomembno dirkaško tekmovanja na svetu. Prostor je za obe tekmovanji." Pravi še, da je v formuli 1 za zmage bolj pomembna tehnika, v MotoGP-ju pa talent dirkačev. Podobno kot formula 1 se tudi motociklistično prvenstvo želi razširiti po svetu – načrtujejo dirke v Indiji, Singapurju in na novi stezi v Teksasu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.