West Ham in Basel do prednosti v polfinalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši West Hama in Basla so si na prvih polfinalnih tekmah konferenčne lige priigrali rahlo prednost.
Oglej si celoten članek

Londončani so doma z 2:1 premagali AZ Alkmaar, Basel pa v gosteh z enakim izidom Fiorentino. Povratni tekmi bosta na sporedu prihodnji četrtek.

Vsi štirje udeleženci polfinala tega tekmovanja imajo za sabo bolj ali manj sezono slabšo od pričakovanj v domačih ligah, a so ostali v igro za evropski naslov.

V Firencah je Fiorentina, do te tekme z 32 goli najboljša napadalna ekipa tekmovanja, povedla v 25. minuti, ko je z glavo zadel Arthur Cabral. Ta je zdaj s sedmimi zadetki prvi strelec tekmovanja, sledi mu soigralec Luka Jović s šestimi.

Firenčani so v sezoni 1960/61 dobili pokal pokalnih zmagovalcev, od sezone 2000/01 in zmage v italijanskem pokalu pa niso osvojili večje lovorike. Tudi tokratna se jim oddaljuje, saj je Andy Diouf za Švicarje izenačil v 71. minuti, za popoln preobrat pa je v 93. minuti poskrbel Zeki Amdouni.

Londončani so v boj z AZ Alkmaarjem vstopili kot favoriti in s ciljem osvojiti prvo veliko trofejo po pokalu FA v sezoni 1979/80. Toda v prvem polčasu je nizozemska zasedba, ki ni nastopila v polfinalu evropskih pokalov vse od sezone 2004/05, ko je izgubila proti Sportingu v takratnem pokalu Uefa, povedla, potem ko je Tijani Reijnders zadel v 41. minuti.

West Ham je v 66. minuti prišel do enajstmetrovke, to je uspešno izvedel Mohamed Said Benrahma. Le malce pozneje je domača zasedba tudi povedla, v 76. minuti se je namreč med strelce vpisal Michail Antonio, ko je zadel iz bližine. To pa je bil tudi končni izid tekme.

Finale bo 7. junija v Pragi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.