Washington po OI v dobri formi

Foto: Žurnal24 Aleksander Ovečkin tudi tokrat ni imel milosti za nasprotnike. (Foto: Reuters)
Vodilno moštvo lige NHL Washington Capitals je v noči na četrtek v gosteh s 3:1 premagalo Buffalo Sabres. Florida Panthers so doma visoko s 7:4 ugnali Philadelphia Flyers.
Oglej si celoten članek

Washington Capitals se niso usmilili vratarja ameriške hokejske reprezentance Ryana Millerja, pri Buffalu so zmagali s 3:1 in tako prekinili negativni niz treh porazov. Mike Green je v zadnji tretjini dosegel zadetek za vodstvo gostov, zadnji gol v prazno mrežo pa je dodal Boyd Gordon. Gostujoči vratar Jose Theodore je tekmo končal s 23 obrambami. Miller je na koncu v statistiko ob treh golih vnesel 37 obramb. Edini gol za domače je v drugi tretjini prispeval Jochen Hecht.

V Detroitu, ki je s 3:6 klonil pred Vancouvrom, je ameriški olimpijec Ryan Kesler zadel dvakrat, dobitnik zlatega odličja za Kanado, vratar Roberto Luongo, pa je ubranil 28 strelov. Za kanadsko ekipo so se med strelce vpisali še Alex Burrows, Kyle Wellwood, Sami Salo in Mikael Samuelsson. Za Rdeča krila so gole dosegli Jason Williams, Henrik Zetterberg in Johan Franzen.

Florida je končala negativni niz sedmih porazov, kar je bil najslabši izkupiček sezone, tokrat so Panterji le ugnali Letalce s 7:4. Michael Frolik je zadel dvakrat, David Booth pa je ob golu prispeval še tri podaje. Bryan McCabe je dodal tri podaje in gol v prazno mrežo, medtem ko so se med strelce za Florido vpisali še Steven Reinprecht, Jason Garrison in Stephen Weiss. Na drugi strani so bili v dresu Panterjev z goli uspešni Daniel Briere, Jeff Carter, Ville Leino in Ryan Parent. Gostje so s tem porazom prekinili niz petih zaporednih zmag.

Liga NHL:

Buffalo Sabres : Washington Capitals   1:3
Florida Panthers : Philadelphia Flyers 7:4
Detroit Red Wings : Vancouver Canucks  3:6
Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers   5:2
Calgary Flames : Minnesota Wild        0:4
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche     3:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.