Vujačić: Menjava za naj igralca na svetu

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Saša Vujačić si je v nedeljo nadel prstan za zmagovalce lige NBA. S svojo vlogo v ekipi ni zadovoljen. Pravi pa, da je vsaka minuta, ki jo je odščipnil Bryantu, vredna zlata.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Saša Vujačić je svojo peto sezono v ligi NBA kronal na najboljši mogoč način, z naslovom prvaka lige NBA. Mariborčan, ki se je kalil v italijanski prvi ligi pri Snaideru iz Vidma in se je z rosnimi 20 leti podal čez lužo v najmočnejšo ligo na svetu, je tretji Slovenec, ki si bo nadel šampionski prstan. Pred njim je to uspelo Rašu Nesteroviću in Benu Udrihu, ki sta se naslova veselila z moštvom San Antonio Spurs.

Petindvajsetletni Vujačić, ki se je naslova veselil z moštvom Los Angeles Lakers, si bo privoščil deset dni počitka, nato pa sledijo pregledi pri zdravnikih in nastop na evropskem prvenstvu s slovensko reprezentanco. "Najprej pa v sredo velika parada moštva po ulicah Los Angelesa," je dejal Vujačić: "Moram priznati, da je občutek ob osvojitvi naslova nekaj fenomenalnega in prvovrstnega. Če se zdajle ozrem nazaj in pogledam na sezono, lahko rečem, da smo si postavili visok ciljnaslov prvaka lige NBA. Seveda sem toliko bolj vesel, da smo ta cilj tudi dosegli," je navdušen Mariborčan. Po njegovem mnenju je bila ključna "naša nenasitna želja postati zmagovalna, šampionska ekipa, saj smo pet let gradili moštvo za skok na sam vrh najmočnejše lige na svetu".

Prizor, ki ga Saša Vujačić ne bo nikdar pozabil. © Reuters

 
 
 

Bil sem menjava za najboljšega igralca na svetu, Kobeja Bryanta. Vsaka minuta, ki sem mu jo odščipnil, je pač vredna zlata.

Saša Vujačić

 
"Mislim, da smo v tej sezoni dozoreli in da smo še zelo mlada ekipa, ki lahko naslednjih pet let brani ta naslov. Že prejšnjo sezono smo bili blizu, saj smo prav tako igrali v velikem finalu in prišli do pomembnih izkušenj. Končnica te sezone pa je bila nekaj posebnega, saj smo najprej odpravili moštvo Utah Jazz, nato igrali kar sedem tekem s Houston Rockets in proti Denver Nuggets dokazali, da smo na pravi poti. Prav niz tekem proti slednji ekipi je bil prelomnica, saj smo naslov prvaka zahodne konference slavili na gostujočem igrišču in še enkrat dokazali, da smo najboljši," je pojasnil Vujačić.

"Osebno s svojo vlogo v tej sezoni ne morem biti zadovoljen. Igral sem manj kot v prejšnjih sezonah, kar pa ne zmanjšuje uspeha in veselja, ki sem ga deležen v teh trenutkih. Moja vloga je bila v tej sezoni malce drugačna. Bil sem menjava za najboljšega igralca na svetu, Kobeja Bryanta. Vsaka minuta, ki sem mu jo odščipnil, je pač vredna zlata. Moram dodati, da sem imel v tej sezoni tudi največ težav s poškodbami," je nekaj vtisov v pogovoru za Košarkarsko zvezo Slovenije strnil slovenski košarkar.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.