Vršič že januarja v reprezentanci

Foto: Žurnal24 Dare Vršič bo na rehabilitaciji ostal do februarja, nato pa se vrnil v Romunijo.
"Pripravam slovenske izbrane vrste se bom pridružil že v januarju," je po zlomu mečnice optimističen slovenski reprezentant in član Politechnice iz Temišvara Dare Vršič.
Oglej si celoten članek
Dareta Vršiča smo poklicali v Bukarešto, kjer okreva po ponedeljkovi operaciji. "Vse je bilo v redu. Operacija je trajala uro in pol, zdravniki pa so optimistični in pravijo, da bom hitro okreval."   Naj obnovimo zgodbo. Vršič, ki je svoj prvi reprezentančni gol zabil v kvalifikacijah za EP prav proti Romuniji junija letos, se je minulo soboto poškodoval na tekmi osmega kola romunskega prvenstva, ko je Politechnica gostovala pri Daciji Moiveni. V bolnišnici so ga oskrbeli z mavcem in ga naslednji dan prepeljali v Bukarešto, kjer so ga operirali in še vedno okreva.

Vršič, ki je v trenutno petouvrščeno ekipo romunskega prvenstva za tri leta prestopil iz slovaške Žiline (odškodnina zanj je bila 800.000 evrov), je kljub poškodbi optimističen: "Nič me ne boli, dobivam injekcije proti bolečinam. Tri do štiri tedne bom moral nositi mavec. Nato bom za en mesec odpotoval na rehabilitacijo v Bologno. Mislim, da bom v dveh mesecih že lahko tekel. Čaka me še odstranitev ploščic in vijakov. To naj bi se zgodilo decembra."


Velika želja Dareta Vršiča je zaigrati v Serie A. © Saša Despot

 

Nekdanji nogometaš Apač, Mure, celjskega Publikuma in Žiline je že bil v stiku z reprezentančnim štabom. "Selektor Matjaž Kek me je prek sekretarja NZS Boštjana Gasserja pozdravil, o stanju glede poškodbe pa sem govoril s Kekovim pomočnikom Milanom Miklavičem," nam je zaupal nadarjeni nogometaš, ki je imel v dosedanji karieri s poškodbami pravzaprav srečo. Reprezentančnim pripravam se namerava pridružiti že januarja prihodnje leto, morda celo še prej.

Zeleno luč za povratek v domovino mora odobriti zdravnik, to pa naj bi se zgodilo v petek ali najpozneje v ponedeljek, ko bo Dare že dopolnil 23 let. In kako bo praznoval rojstni dan, ki ga ima v sredo, 26. septembra? "Zdravnik mi je obljubil, da me bo izpustil na kosilo s punco," je za konec pogovora dejal Vršič.

Prvi zadetek Dareta Vršiča v dresu slovenske članske reprezentance (Slovenija : Romunija: 1 : 2, kvalifikacije za EP 2008, Celje 2007)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.