Vrnitev Klasniča

Foto: Žurnal24 Ali se bo Ivan Klasnić preselil v Berlin?
Devet mesecev po drugi operaciji ledvice se je na nogometna igrišča vrnil Hrvat Ivan Klasnič in postal prvi nogometaš, ki je spet zaigral v poklicnem klubu po tako težki bolezni.
Oglej si celoten članek

Sedemindvajsetletnega Ivana Klasniča je trener Thomas Schaff, prvič po drugi operaciji ledvice, uvrstil v ekipo Werderja iz Bremna. V 14. kolu nemškega prvenstva so gostovali pri Energie Cottbus, ki jo vodi Bojan Prašnikar in zmagali z 2:0. Zanimivo je, da je Klasnič zadnji zadetek dosegel novembra 2006 prav proti Cottbusu. Werder je s 30 točkami drugi na lestvici, točko za Bayernom iz Münchna.

 

V poklicni šport so se po operacijah ledvice uspešno vrnili ...

... novozelandski zvezdnik rugbyja Jonah Lomu, ameriški košarkar Alonzo Mourning in italijanski svetovni prvak v dviganju uteži Norberto Oberburger.

Klasnič je zadnjo tekmo v bundesligi igral 17. decembra 2006, 27. septembra letos pa je bil že na treningu. Igral je tudi v drugem kolu nemškega pokala za Werder Bremen II, ki je premagal St. Pauli. Že novembra 2005 so pri njem odkrili težave z ledvicami. Prvo operacijo je imel sredi januarja letos, ko je njegovo telo zavrnilo ledvico, ki jo je darovala njegova mama, dva meseca pozneje pa je bil drugi poskus, tokrat z očetovo ledvico, uspešen.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.