Vrhunski ameriški atlet menja športno panogo

Foto: Epa
Foto: Epa
Dvakratni olimpijec bo odslej igral ameriški nogomet.
Oglej si celoten članek

Dvakratni ameriški olimpijec v teku na 110 m z ovirami, Devon Allen, se je pridružil NFL moštvu Philadelphia Eagles, so v petek potrdili v ekipi iz Pensilvanije.

Jasno je, da liga potrebuje hitre nogometaše. Allen pa klubu ob tem prinaša tudi bogate izkušnje iz ameriškega nogometa, saj se je na univerzi v Oregonu ukvarjal prav s tem športom, kasneje pa se je posvetil atletiki.

Zdaj 27-letni Allen je barve ZDA branil tudi na zadnjih dveh olimpijskih igrah v Tokiu in Rio de Janeiru. Lani v Tokiu je bronasto odličje zgrešil za vsega štiri stotinke sekunde.

"Zdaj ali pa nikoli. Ne smem biti prestar in nato pri 30 ali 31 letih pričakovati, da bom prišel v NFL," je ob podpisu pogodbe dodal trikratni ameriški prvak, ki pa ameriškega nogometa ni več igral vse od leta 2016.

Foto: Epa Devon Allen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.