Vratarji zvezde večera

Foto: Žurnal24 Martin Brodeur
Petkove tekme ameriške hokejske lige NHL so postregle z zanimivimi obračuni, v katerih so se tokrat najbolj odlikovali Martin Brodeur, Pascal LeClaire in Ilya Brzygalov.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Boston : NY Islanders 2:1
Philadelphia : Washington 3:4*
Minnesota : Columbus 0:4
Anaheim : Phoenix 3:4**
Carolina : Tampa Bay 4:3
Buffalo : Montreal 4:2
Atlanta : New Jersey 0:3
Florida : NY Rangers 3:2**
St. Louis : Vancouver 3:1
Dallas : Toronto 3:1
*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Kopitarjevi Los Angeles Kings tokrat niso nastopili, jih pa zato v soboto čaka gostovanje pri San Joseju s katerim so v preteklosti vedno bili trde boje. Tokrat gre slava vratarjem. Legendarni Martin Brodeur je prvič v letošnji sezoni zaklenil vrata in s tem izdatno pripomogel k zmagi njegovega New Jerseyja v Atlanti, podoben pa je bil tudi učinek vratarja Columbusa Pascala LeClaira, ki je v Minnesoti ubranil kar 32 strelov in odigral pomembno vlogo ob zmagi njegovega moštva z 0:4. Po poškodbi letos odličnega Giguera je svoje minute odlično izkoristil Rus Ilya Bryzgalov, ki je v rednem delu ustavil 23 strelov, po izvajanju kazenskih strelov pa je ubranil še dva in tako poskrbel za zmago Phoenixa pri aktualnemu prvaku Anaheimu.

Napeto je bilo tudi v Philadelphii, kjer je srečanje proti Washingtonu v sodnikovem podaljšku odločil Šved Nicklas Backstrom, Boston pa je z zadetkom Glena Metropolita zmagal še četrtič na zadnjih petih tekmah. Tudi v Floridi so odločali kazenski streli, mož odločitve pa je bil ponovno kdo drug kot leteči Finec Olli Jokkinen. Manj veselja bo v taboru Dallasa, kjer so navkljub zmagi proti Torontu ostali brez Jereja Lehtinena, ki se je resneje poškodoval in bo z hokejskih ledenic odsoten vsaj mesec dni.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.