Vprašal ga je, zakaj ni dobil vabila na zabavo, odgovor Dončića šokira

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vse oči so bile v Torontu uprte v Slovenca Luko Dončića, ki je praznoval svoj 25. rojstni dan.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić na rojstni dan ni razočaral: pobral je vso pozornost, a ne le zaradi rojstnega dne, pač pa zaradi svoje vrhunske predstave na tekmi z Raptorsi. Zaustavil se je pri norem trojnem dvojčku s 30 točkami, 11 skoki in kar 16 podajami. Po tekmi je bil razumljivo dobro razpoložen, privoščil si je nekaj igrivih odgovorov z novinarji v garderobi. 

In tako je bilo tudi ob vprašanju novinarja The Dallas Morning News. Brad Townsend, ki podrobno spremlja Dončića že od samega vstopa v ligo NBA, je 25-letnega Ljubljančana pobaral, zakaj ni dobil vabila za rojstnodnevno zabavo. "Se je morda kje izgubilo?" se je spraševal novinar, Luka pa je presenetil z odgovorom: "Ni zabave zame," je razložil. "Predrago je, moram privarčevati nekaj denarja," je hudomušno še odvrnil Dončić, ki je bil sicer v košarkarskem krogu v preteklosti znan po tem, da si je ob posebnih priložnostih rad privoščil kakšno obilno zabavo.

Dončić je sicer presenetil tudi z odgovorom na vprašanje, ali se mu 25. rojstni dan zdi kot neki večji mejnik v življenju. "Počutim se, kot da jih imam že 40, tako da ne," je odgovoril slovenski reprezentant. Ta se je v svet resne članske košarke podal že pri 16 letih, pri 18 je osvojil naslov evropskega prvaka s slovensko košarkarsko reprezentanco, pri 19 pa evroligaško tekmovanje, v katerem si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca. Sledil je odhod preko luže, vse ostalo je zgodovina. 

Dallas je sicer Lukovo rojstnodnevno tekmo v Torontu dobil s 136:125, Dončić pa se je zaustavil pri 30 točkah, 11 skokih in kar 16 podajah ter postal prvi košarkar, ki je na rojstni dan v ligi NBA zabeležil trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Več o tekmi si sicer lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.