"Vožnje bi ocenila kot nore"

Foto: Žurnal24
Slovenska predstavnica v smučarskem krosu Saša Farič je na OI zasedla 14. mesto. "Nisem zabeležila top rezultata, a sem z njim zadovoljna," pravi dekle iz Radomelj.
Oglej si celoten članek

Slovenska predstavnica Saša Farič je izpadla v četrtfinalu, skupno pa je zasedla 14. mesto.  Na olimpijski tekmi je sicer zanesljivo slavila domačinka Ashleigh McIvor, srebro je osvojila Norvežanka Hedda Berntsen, brona pa se veseli Francozinja Marion Josserand

Da bo Faričeva težko višje, so pokazale že kvalifikacije. Radomljanka se je na progi vsaj na videz mučila, videti je bilo, da jo pestijo bolečine v kolenu, a je sama to zanikala. Dosegla je 16. čas, da spada v četrtfinale, pa je dokazala tudi v prvi vožnji glavne tekme, ko je od starta do cilja držala drugo mesto za najhitrejšo v kvalifikacijah Švedinjo Anno Holmlund. Več pa ni šlo. V boju za polfinale je bila namreč zadnja, brez pravih možnosti za napredovanje.

Mogoče se smešno sliši, toda jaz sem zelo zadovoljna. Nisem zabeležila top rezultata, a sem z njim zadovoljna. Seveda bi lahko bilo boljše, a žal sem v četrtfinalu po skoku šla preveč desno, mogla pa bi iti po notranji strani.
Saša Farič
Po tekmi Faričeva izgovorov v poškodbi (na treningu jo je po padcu spet bolela noga) ni iskala, pravi, da med vožnjo bolečin ni čutila, čeprav si ni upala vzeti protibolečinskih tablet. Napaki vidi le v tem, ker se je preveč odpirala, v četrtfinalu pa ni izbrala prave linije, tako da je ostala v ozadju.


"Mogoče se smešno sliši, toda jaz sem zelo zadovoljna. Nisem zabeležila top rezultata, a sem z njim zadovoljna. Seveda bi lahko bilo boljše, a žal sem v četrtfinalu po skoku šla preveč desno, mogla pa bi iti po notranji strani. Starta sta mi uspela, vožnje bi ocenila kot nore. In če sem z vožnjami zadovoljna, je tudi rezultat dober," ni skrivala dobre volje Faričeva, ki ji je bila proga všeč: "Mogoče bi lahko bile na startu tudi grbine, toda nad progo ne morem se pritoževati."

ZOI, smučarski kros (Ž):


1. Ashleigh McIvor (Kan)
 2. Hedda Berntsen (Nor)
 3. Marion Josserand (Fra)
 4. Karin Huttary (Avt)
 5. Kelsey Serwa (Kan)
 6. Anna Holmlund (Šve)
 7. Fanny Smith (Švi)
 8. Julie Brendengen Jensen (Nor)
14. Saša Farič (Slo)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.