Vonnova spremenila svojo odločitev o zaključku kariere

Foto: Epa
Foto: Epa
Alpska smučarka Lindsey Vonn bo s koncem kariere počakala do začetka prihodnje sezone.
Oglej si celoten članek

Ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki trenutno še okreva po poškodbi kolena, se je odločila, da bo z upokojitvijo počakala do začetka prihodnje sezone in tako svojo bogato kariero zaključila na prizorišču, kjer je dosegla kar 18 zmag v svetovnem pokalu, torej v Lake Louisu.

Ameriška smučarka je sicer prejšnji mesec napovedala, da se bo upokojila marca po koncu letošnje sezone, a je zdaj svojo odločitev spremenila, saj želi še enkrat startati v Lake Louisu, na njenem najljubšem prizorišču, kjer je tudi prvič zmagala v svetovnem pokalu leta 2004.

Lindsey Vonn Razkrila, koliko časa bo še mešala štrene Ilki

"Razmišljam o tem, da se moram še enkrat vrniti tja. Vem, da sem že velikokrat rekla, da se ne bom vrnila, ker moje telo tega ne zmore več, ampak imela sem v načrtu, da bom tekmovala v Lake Louisu," je sporočila na Youtube kanalu.

Vonnovi je nastop preprečila poškodba kolena na treningu superveleslaloma v Copper Mountainu pred desetimi dnevi.

Američanka bo najverjetneje izpustila tudi tekme hitrih disciplin v Švici in Franciji, ki bodo v prihodnjih dveh tednih.

Potrdila je Nova smola za Lindsey Vonn

Poškodba bo Vonnovi otežila, da bi izboljšala rekordno število zmag v svetovnem pokalu, ki ga ima s 86 zmagami še vedno v lasti Šved Ingemar Stenmark. Štiriintridesetletni smučarki do izenačitve rekorda manjkajo še štiri zmage, a pravi, da lovljenje rekorda ni povezano s prestavitvijo konca kariere in da je bil Lake Louis vedno njen kraj.

Video Lindsey Vonn čisti planet

Zvezdniški par Vonnova pokazala novega izbranca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:31 1. December 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.