Vonnova se poslavlja s pozitivno noto

Foto: EPA
Foto: EPA
Osmoljenka domačega SP Lindsey Vonn se je od tekmovanja v Beaver Creeku poslovila s pozitivno noto.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo v Beaver Creeku se za domačo ljubljenko občinstva, Lindey Vonn, ni izteklo po pričakovanjih, saj je na štirih tekmah osvojila le eno bronasto kolajno. Američanka je z veleslalomom, na katerem je osvojila 14. mesto, končala z nastopi na letošnjem SP.

V prvi vožnji njene zadnje preizkušnje je naredila napako in dosegla šele 26. čas, peta najhitrejša vožnja drugega teka pa je zadostovala za končno 14. mesto. V ciljni areni je pesti zanjo stiskal Tiger Woods, ki je nedavno sporočil, da si bo privoščil krajši oddih od igrišč za golf.
''Rekel mi je, naj končam v pozitivnem duhu in v drugi vožnji pokažem, da zmorem. In tudi sem,'' je povedala Vonnova. Ob vprašanju, kako komentira premor, za katerega se je odločil njen izbranec, je hitro spemenila temo: ''Ne. O tem ne bom govorila.''

Odhaja s posebnim občutkom

Vonnova je najboljši rezultat prvenstva zabeležila na superveleslalomu, kjer je v težkih pogojih osvojila bronasto kolajno. Razočaranje se je stopnjevalo na smuku in doseglo vrhunec na superkombinaciji, kjer po odstopu v ciljni areni ni mogla zadrževati solz.

''Zelo sem uživala v podpori domačih navijačev in družine. Morda sem si preveč želela. Odhajam s posebnim občutkom, čeprav nisem osvojila toliko kolajn, kot so vsi pričakovali,'' je sklenila Američanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.