Vohunili tudi pri Renaultu?

Foto: Žurnal24 renault_afp
Vohunskim aferam v formuli ena ni videti konca. Zdaj je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) pod drobnogled vzela še eno moštvo, in scier francoski Renault, katerega lastnik je Flavio Briatore.
Oglej si celoten članek

Moštvo Renaulta je FIA obtožila, da je posedovalo zaupne podatke o konstrukciji konkurenčnega bolida McLaren Mercedesa. Kako so Francozi prišli do teh dokumentov bodo morali pojasniti na zaslišanju, ki bo 6. decembra. "Predstavniki moštva Reanult so bili pozvani, da nam pojasnijo nekatere obtožbe glede posedovanja zaupnih podatkov o dirkalniku McLaren Mercedesa," je pisalo v izjavi, objavljeni na spletnih straneh avtomobilistične zveze FIA.
Pri Renaultu so se takoj odzvali. „S Fio bomo sodelovali,“ je dejal predstavnik za stike z javnostjo in dodal: "Odkar so se pojavile te obtožbe smo delovali povsem transparentno in tako mislimo delovati tudi v prihodnosti. Zdaj lahko samo čakamo, kaj bo prišlo iz McLarna."

Pred Flaviem Briatorejem so težki dnevi. © AFP

 
Oglasil se je tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Max Mosley : "Predvidevamo, da je eden izmed zaposlenih prišel do nekaterih podatkov. Vendar moramo za kaj več še počakati.“ Mosley je še povedal, da so iz McLaren Mercedesa k Renaultu že poslali strokovnjake, ki se bodo še bolj poglobili v zadevo.

Lastnik moštva Flavio Briatore je že poudaril, da ta primer še zdaleč ni podoben primeru afere, v katero sta bila vpletena McLaren Mercedes in Ferrari . "Če kdo reče, da gre za enako stvar, ga tbom tožil," je bil jasen Briatore.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.