Vodstvo skakalcev močno pojačalo zasedbo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tekme na predzadnji postojanki poletne VN se bosta udeležila tudi Timi Zajc in lani najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek.
Oglej si celoten članek

Vodstvo slovenske moške reprezentance v smučarskih skokih se je odločilo, da na predzadnjo postojanko poletne velike nagrade, ki bo v soboto in nedeljo v avstrijskem Hinzenbachu, pošlje močnejšo postavo kot sicer. V Avstriji bosta prvič v novi sezoni po evropskih igrah v Zakopanah tekmovala tudi najboljša Slovenca Anže Lanišek in Timi Zajc.

Poleg Laniška in Zajca bodo v Avstriji tekmovali tudi šampion Peter Prevc, Žiga Jelar ter mladi Mark Hafnar, ki je na zadnji tekmi v romunskem Rasnovu zasedel peto mesto.

Sobotna tekma je na sporedu ob 16. uri, nedeljska pa ob 14.45. Pred tem so na sporedu še kvalifikacije.

Sezona poletne velike nagrade, ki so jo najboljši slovenski skakalci skoraj v celoti izpustili, se bo sicer končala prihodnji konec tedna v Klingenthalu.

Edini Slovenec, ki je doslej zmagal v skupnem seštevku poletne velike nagrade, je že upokojeni Jernej Damjan.

Pri dekletih si je naslov skupne zmagovalke že predčasno zagotovila letos še neporažena orlica Nika Križnar. Triindvajsetletna olimpijska prvakinja z moštvene tekme v Pekingu (2022) bo poskušala uspešno poletno sezono kronati v Klingenthalu, kjer bo lovila sedmo zaporedno zmago, potem ko je dobila vseh šest dosedanjih tekem v Franciji, Romuniji in na Poljskem.

Skoki Popolna dominacija, tri Slovenke na stopničkah

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.