Vodilni trojici le dve točki

Foto: Žurnal24 Klemen Lavrič se vrača na zelenice.
16. kolo Bundeslige je postreglo s presenetljivimi izidi. Werder je po trilerju klonil v Hannovru (4:3), Bayern in Hamburg pa sta pred domačimi gledalci le remizirala z Duisburgom oziroma Energie Cottbusom.
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, 16. kolo

Bayern : Duisburg 0:0
Eintracht F. : Schalke 2:2
Hamburg : E. Cottbus 0:0
Hannover : Werder B. 4:3
Stuttgart
: Wolfsburg 3:1
Bochum : Karlsruhe 2:2
Borussia D. : Arminia B. 6:1
Nürnberg
: Hertha B. 2:1
Bayer L. : Hansa R. 3:0

V Hannovru so gledalci videli pravo nogometno pravljico s sedmimi zadetki. Gostitelji so že po 21. minutah vodili s 3:1, a se nogometaši Werderja niso predali in po drugem zadetku Markusa Rosenberga v 54. minuti izenačili. S tretjim zadetkom na srečanju je zmagovalca odločil Mike Hanke v 77. minuti. Ob koncu srečanja je Hugo Almeida izgubil živce in moral predčasno v slačilnico. V predzadnjem kolu pred zimskim premorom ni blestel niti Bayern , saj je bil Duisburg blizu prve zmage proti Bayernu na gostovanju v zadnjih 40 letih, vendar do velikega presenečenja na Allianz Areni vendarle ni prišlo. Srečanje, katerega je slovenski reprezentančni kapetan Klemen Lavrič odigral v celoti, se je končalo brez zadetkov. Trboveljčan je imel v drugem delu lepi priložnosti, a je bil Oliver Kahn vselej na mestu.


Cottbusov vratar Gerhard Tremmel je zaklenil svoja vrata. © Action Images

 
Tudi "slovenski" obračun v nemški elitni ligi med Mišom Brečkom (Hamburg) in Bojanom Prašnikarjem (trener Energie Cottbusa) se je končal brez zadetkov. Bočni branilec Hamburga Brečko ni stopil na zelenico, Prašnikar pa je z obrambno taktiko učinkovito zaustavljal nalete gostiteljev, ki so prvič v sezoni Bundeslige ostali brez doseženega zadetka. Do najvišje zmage kola je že v petek prišla Borussia iz Dortmunda, ki se je pred 78.500 navdušenimi gledalci poigrala z Arminio iz Bielefelda, saj je bilo kar 6:1. Tudi Stuttgart je dosegel novo zmago. Wolfsburg je na gostovanju klonil z 1:3.

Na lestvici vodi Bayern (35 točk), ki ima dve točki naskoka pred Werderjem, z 31-imi točkami je na tretjem mestu Hamburg. Duisburg je na 17. mestu (13), še točko manj ima zadnjeuvrščeni Energie Cottbus.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.