Visma znova z vsemi topovi na Vuelto, kjer bo verjetno tudi Roglič

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemsko moštvo bo na dirko po Španiji poslalo še enega velikega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič (Red Bull - Bora - hansgrohe) je na seznamu nastopajočih za klasiko San Sebastian, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna. Udeležba Slovenca, ki ni nastopal vse od padca na dirki po Franciji, je predvsem dober znak za njegov nastop na Vuelti teden dni kasneje, na dirki, ki jo je osvojil že trikrat, lani pa je zasedel skupno tretje mesto za takrat moštvenima kolegoma Seppom Kussom in Jonasom Vingegaardom.

Tokratna dirka po Španiji se bo sicer začela na Portugalskem, etapa bo potekala po Lizboni in njeni okolici, pri moštvu Visma - Lease a bike, ki je nasledilo Jumbo - Vismo, pa so se tudi tokrat odločili za zelo močno zasedbo. Na dirki tokrat sicer ne bo Vingegaarda, ta se je po drugem mestu na Touru odločil posvetiti družini, bo pa nastopil branilec naslova Kuss, poleg njega pa tudi Cian Uitjdebroeks in Wout van Aert. Za Belgijca bo to prvi nastop na Vuelti.

Foto: Profimedia Wout van Aert

"Počitnice? Ne, čez dva tedna bom nastopal v Španiji," je tako v Parizu razkril van Aert, ki je na olimpijskih igrah osvojil bron v vožnji na čas, na cestni preizkušnji pa je v zaključku padel in na koncu zasedel 37. mesto. 

Če bo Roglič napadel svojo četrto skupno zmago na Vuelti, bo tako precejšnjo oviro pri uresničitvi tega cilja predstavljalo njegovo nekdanje moštvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.