Vir iz Jumbo-Visme razkril Rogličevo stanje in kaj je z Vuelto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanski mediji so se dokopali do najnovejših informacij o Primožu Rogliču.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je po junaški predstavi na prejšnjih etapah na koncu moral zaradi poškodbe vretenc odstopiti z Dirke po Franciji in od takrat dalje je njegovo stanje prava skrivnost.

Šefi ekipe so nemudoma po koncu dirke pohvalili Primoževo borbenost ter potrdili, da je utrpel hude poškodbe, da je imel celo zlomljena vretenca ter da je njegov nastop na Dirki po Španiji, kjer bi napadal še četrto zaporedno zmago, pod velikim vprašajem.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Primož vse od odstopa ni več nastopil na nobeni dirki, prav tako iz ekipe ne dajejo izjav o njegovem stanju in ves kolesarski svet je tako v čisti temi, kar se tiče dogajanja okoli drugega najboljšega kolesarja zadnjih dveh let.

Medtem ko nas od starta Vuelte loči manj kot teden dni, pa so se italijanski kolegi iz Gazzette dello Sport v petek zvečer le dokopali do najnovejših informacij, ko jim je vir iz Jumbo-Visme pojasnil, da je nastop trikratnega zaporednega zmagovalca še vedno vprašljiv.

"Dokončno se bomo odločili po koncu tega tedna, vse je odvisno od njegovega okrevanja," je tako neimenovani vir iz nizozemske ekipe vsaj razkril, da zaenkrat še vedno ni padla nobena odločitev.

Roglič je sicer pred dobrim tednom objavil fotografije, da je ponovno na kolesu, tako da pri Jumbo-Vismi še vedno niso obupali nad nastopom Slovenca.

Jumbo-Visma tako ostaja ena izmed ekip, ki še ni razkrila svoje postave za letošnjo Dirko po Španiji, ki se začne v petek, 19. avgusta. To je bilo tudi za pričakovati, saj bodo očitno vse do zadnjega čakali na svojega šampiona.

Foto: Profimedia Primož Roglič

"Rogla" je sicer do sedaj nastopil na treh Vueltah, na čisto vseh slavil skupno zmago, katerim je dodal še devet etapnih zmag in dve majici za najboljšega po točkah.

Če Roglič na koncu ostane brez nastopa na Dirki po Španiji, bo edini slovenski predstavnik na španski pentlji Jan Polanc, potem ko je njegova ekipa UAE Team Emirates v soboto razkrila svojo postavo.

Najboljši na svetu Neverjetno, tako je kolesarski zvezdnik stopil v bran Pogačarju Kakšna novica! Pogačarju bo v novi sezoni pomagal tudi odlični Slovenec Foto Tadeja Pogačarja ustavili policisti, Vingegaarda "sneli" že prej Odmeven prestop Pogačar dobil zvezdniško okrepitev, pomagal mu bo odlični hribolazec UAE Pogačar dobil novega sotekmovalca, ta že zmagal na Giru in Vuelti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.