Vinokurov končal kariero

Foto: Žurnal24 vinokurov_a_afp
Potem ko je v četrtek izvedel, da bo kaznovan z enim letom prepovedi nastopanja, je Kazahstanec Aleksander Vinokurov zdaj sporočil, da nepreklicno končuje kariero. Zdaj se bo boril za svojo čast.
Oglej si celoten članek
Aleksandra Vinokurova je kazahstanska kolesarska zveza za eno leto suspendirala, potem ko je bil pozitiven na dopinškem testu med Dirko po Franciji 2007. Tako bi 34-letni kolesar, ki je bil "kriv" krvnega dopinga, moral počivati do 21. 7. 2008 in bi lahko tekmoval na olimpijskih igrah v Pekingu. Kot kaže, pa ga to ne zanima več.

Kazahstančev odvetnik Maurice Suh, ki je branil tudi Floyda Landisa, je sicer po izreku kazni napovedal, da bo Vinokurov še tekmoval. Kot kaže, je prišlo do spremembe. Vprašanje je tudi, ali bi bila kazen res samo enoletna, saj so pri svetovni kolesarski zvezi (UCI) že izrazili presenečenje nad trajanjem suspenza. "Smo šokirani in presenečeni. Ne vemo, kje je kazahstanska zveza našla razloge za tako kratko kazen," je povedal predstavnik za stike z javnostmi pri UCI Enrico Caprani. Ker so pri UCI napovedali pritožbo pri sodišču za športno arbitražo, se je Vinokurov hitro odločil za konec športne poti.

Kazahstanska vlada in kolesarska zveza sta Vinokurova, ki je vselej trdil, da je nedolžen, od vsega začetka podpirali. Na zvezi so celo trdili, da so kolesarja kaznovali le zato, ker so se bali, da bi jih UCI v nasprotnem primeru suspendirala.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.