Vinčec šesti v Kielu

Foto: Žurnal24 Gašper Vinčec je na regati v Kielu osvojil šesto mesto.
Slovenski jadralec Gašper Vinčec je osvojil šesto mesto na regati v morju pred Kielom. Regata je bila dober indikator, kaj vse je še potrebno popraviti pred OI v Pekingu.
Oglej si celoten članek
 

Kiel, razred finn

1. E. Wright (VBR) 19
2. R. Trujillo (ŠPA) 23
3. J. Hoegh-Christensen (DAN) 25
6. G. Vinčec (SLO) 59

Koprčan Gašper Vinčec je na prvokategorni jadralni regati olimpijskega razreda finn v morju pred nemškim Kielom osvojil šesto mesto. V današnji regati za medalje, ki šteje dvojno, je bil deveti (59 točk). Zmagal je Britanec Edward Wright (19 točk), ki je drugi na svetovni lestvici tega razreda. Pred zadnjim dnevom je vodstvo v skupnem seštevku sicer prevzel Španec Rafael Trujillo, vendar je bil lanski svetovni prvak in srebrni na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah v zadnji regati tretji. Španec je imel pred finalom 17 točk, kolikor jih je zbral tudi Wright. Tretji je bil na koncu Danec Jonas Hoegh-Christensen (25), ki je bil v regati najboljše deseterice drugi, na svetovni lestvici pa vodi.

 
 

Po dokaj velikem zaostanku v prejšnjih dnevih danes kaj več niti nisem mogel narediti. Ves teden se že vleče slabo jadranje.

Gašper Vinčec

 
"Po dokaj velikem zaostanku v prejšnjih dnevih danes kaj več niti nisem mogel narediti. Ves teden se že vleče slabo jadranje. Trener Roman Teply, ki je bil v Kielu, je dejal, da moram več ali manj stvari urediti v svoji glavi, da bo moje jadranje steklo tako kot na nekaterih drugih regatah tej sezoni. Sedaj me čakajo treningi doma v Kopru, na olimpijske igre v Kitajsko pa bom šel šele avgusta. Imel sem v načrtu pot že prej, vendar moja barka zaradi slabe logistike jadralne zveze ni prišla na Kitajsko. Naredili smo drug načrt zaključnih priprav in sedaj se z drugimi stvarmi več ne ukvarjam," je dejal Vinčec, ki je na svetovni lestvici šesti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.