Villas-Boas presegel Mourinha

Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu Foto: Žurnal24 Nogometaši Porta imajo za seboj sanjsko sezono - štiri lovorike. Relativno kmalu
Porto je novi portugalski pokalni prvak. S 6:2 je padla Vitoria Guimaraes. Uspehom novega trenera Andreja Villasa-Boasa, ki ima za seboj sanjsko sezono, tako ni videti konca. Več v zavihku članek.
Oglej si celoten članek

Letos so nogometaši Porta najprej osvojili portugalski superpokal, nato brez poraza (27 zmag, 3 remiji) še portugalsko državno prvenstvo, pa še Evropsko ligo (1:0 proti Bragi), zdaj pa so v vitrino dodali še pokalno lovoriko, potem ko so bili boljši od Vitorie Guimaraes. V finalu v Oeirasu je bilo 6:2 (5:2).

Čeprav so na finalni pokalni tekmi igrali brez prvega strelca Radamela Falcaa, so varovanci trenerja Andreja Villasa-Boasa brez težav strli odpor tekmecev. S petimi zadetki so si že v prvem polčasu zagotovili 16. pokalni naslov v zgodovini kluba. S hat-trickom se je tokrat izkazal James Rodriguez.

Villas-Boas je s štirikratno zmago ponovil doslej najuspešnejšo Portovo leto iz sezone 1987/88. Takšen uspeh na klopi Porta v debitantski sezoni ni uspel niti Joséju Mourinhu v sezoni 2002/03.

Portugalski superpokal, Oeiras:

Vitoria Guimaraes : Porto 2:6 (2:5)
Pereira (20/ag), Silva; Rodriguez (3, 45, 73), Varela (21), Rolando (35), Hulk (42)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.