Veselje Brezca proti nekdanji ekipi

Foto: Žurnal24 Richard_Hamilton_Action - main
Sobotni večer v severnoameriški ligi je bil tokrat deloven za 14 ekip, zaigrala pa sta tudi dva Slovenca. Detroit Primoža Brezca je premagal Charlotte, Indiana pa Sacramento Bena Udriha.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Charlotte : Detroit 100:103*
Washington : Boston 85:78
San Antonio
: Minnesota 105:88
Utah
: Orlando 119:115
Phoenix
: Milwaukee 122:114
Sacramento : Indiana 105:111
LA Clippers : Dallas 94:95
*po podaljšku

Primož Brezec je z Detroitom tokrat gostoval pri svojih nekdanjih delodajalcih. Ekipa Charlotte je bila sicer močno oslabljena – trener Sam Vincent je imel na voljo le osem igralcev –, a je kljub temu skoraj presenetila goste. Ti so zmago izvlekli šele po podaljšku, v katerem so prevladali na igrišču. Po začetnem vodstvu gostov je Charlotte ob koncu tretje četrtine povedel, gostje pa so s trojko Chaunceyja Billupsa vendarle prišli do izenačenja in podaljška. Detroit se je tako le izognil tretjemu porazu na zadnjih štirih tekmah, za to pa je precej zaslužen Richard Hamilton , ki je v zaključku prispeval štiri od svojih 26 točk na tekmi. Najboljši strelec Detroita je bil sicer Billups s 27 točkami, Brezec pa je v slabih sedmih minutah na parketu prispeval tri točke.


Beno Udrih še naprej igra dobro. © Action Images

 
Če se je Brezec kljub svojemu minimalnemu prispevku veselil končne zmage svoje ekipe, pa je bil Beno Udrih strelsko uspešnejši, a je na koncu vseeno zapustil dvorano kot poraženec. Udrih je kot član prve peterke na parketu prebil dobrih 33 minut, v katerih je v statistiko ob natančnem metu (6/8 za dve točki in 2/2 za tri točke) zapisal 14 točk, tri podaje in dva skoka. Zmage s 111:105 so se veselili košarkarji Indiane, ki so tako prekinili niz porazov. Tekma je bila sicer izenačena do konca, minimalno prednost pa so domači košarkarji držali tudi po zaslugi stalnih napak tekmecev. Najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Mike Dunleavy s 23 točkami, pri Kraljih pa sta bila strelsko razpoložena Kevin Martin (25 točk), ki se je uspešno vrnil po poškodbi, in Francisco Garcia (22 točk in 12 skokov), s 15 skoki pa se je izkazal še Brad Miller .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.