Stvari uhajajo izpod nadzora: "Ta tip je nevaren!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvoboj obeh glavnih tekmecev za naslov svetovnega prvaka formule 1 za leto 2024 se počasi približuje vrelišču.
Oglej si celoten članek

Na dirki formule 1 za VN Mehike je prišlo do neposrednega dvoboja med glavnima tekmeca za naslov svetovnega prvaka, Landom Norrisom (McLaren) in Maxom Verstappnom (Red Bull), v katerem je kratko potegnil slednji.

Verstappen je po 20-sekundni kazni dirko končal šele na šestem mestu, medtem ko je Norris zaostal le za zmagovalcem Carlosom Sainzom (Ferrari). Dirkač McLarna je s tem svoj zaostanek za Nizozemcem znižal na 47 točk. Do konca sezone so še štiri dirke.

Dirka je postregla s kar dvema incidentoma med tekmecema za naslov, komisarji pa so v obeh primerih za krivega spoznali Verstappna, ki so mu izrekli dve ločeni 10-sekundni kazni.

Foto: Profimedia Verstappen Norris

Aktualni svetovni prvak je najprej v četrtem ovinku desetega kroga Norrisa izrinil s steze, nekaj zavojev zatem pa je tudi sam prekoračil meje dirkališča in s tem pridobil nepošteno prednost.

"Skozi celoten ovinek sem bil pred njim. Ta tip je nevaren. Moram se izogibati nesreči, isto kot zadnjič. Še malo pa bom končal v steni," je skorajšnje trčenje v četrtem ovinku po radijski zvezi opisal Norris.  

Verstappen je novico o prvi kazni sprejel dokaj mirno, ob drugi pa mu je že nekoliko dvignilo pritisk, saj bi morali po njegovem kaznovati tudi Norrisa. Ta se je bo izletu s steze v četrtem zavoju nanjo vrnil pred Nizozemcem. "Kaj pa njega za četrti ovinek? To je bilo pa v redu? To je smešno," je dejal branilec dirkaške krone.

Norris je po dirki izkazal spoštovanje svojemu velikemu tekmecu, a dodal, da je šel Verstappen tokrat predaleč. "Tukaj ni kaj za dodati. Povsem jasno je, kaj se je zgodilo. Vsako dirko pričakujem oster boj z Maxom. Jasno je, da mu je vseeno, ali bo dirko končal kot prvi ali drugi, njegov edini cilj je, da me premaga, in za to se je pripravljen žrtvovati, kot smo lahko videli. Želim si dobrih, a pravičnih bitk," je dejal Britanec.

Manj prizanesljiv je bil Norrisov šef Zak Brown. "Kazen je bila še premila! To postaja že smešno," je Verstappnov pristop k dirkanju kritiziral prvi mož McLarna. "Kar je preveč, je preveč. Naj bodo naslednje dirke bolj čiste," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.