Veliko slavje nemških biatloncev

Foto: Žurnal24 Michael Greis si je zmago pristreljal na zadnjem strelišču.
Moška sprinterska preizkušnja v Ruhpoldingu se je končala z zmago Nemca Michaela Greisa. Vsi trije Slovenci so bili prepočasni za nedeljsko tekmo.
Oglej si celoten članek
 

Ruhpolding, sprint 10 km (M)

1. M. Greis (NEM) 24:59,2 (0)
2. M. Čudov (RUS) +19,8 (1)
3. A. Wolf (NEM) +30,5 (1)
68. P. Dokl (SLO) +3:03,1 (1)
77. K. Bauer (SLO) +3:23,4 (5)
90. G. Brvar (SLO) +4:38,0 (3)

Moška sprinterska preizkusnja v Ruhpoldingu se je pred 18.000 gledalci končala z veliko zmago za Nemčijo. Michael Greis je bil na 10-kilometrski preizkušnji najhitrejši, 20 sekund za njim pa je ciljno črto prečkal Rus Maksim Čudov. Tretje in četrto mesto sta pripadla nemškima biatloncema Aleksandru Wolfu in Danielu Greifu, poleg njiju pa se je v najboljšo deseterico uspelo uvrstiti še dvema Nemcema, Christoph Stephan je bil osmi, Michael Rösch pa deveti.

Najboljši Slovenec je bil Peter Dokl, ki je končal na 68. mestu s tremi minutami zaostanka in enim zgrešenim strelom. Klemen Bauer je bil še 20 sekund počasnejši od Dokla, zgrešil pa je kar pet strelov, zato je bil šele 77. Gregor Brvar je s tremi zgrešenimi streli in štirimi minutami in pol 90. Vsi trije so bili prepočasni za nedeljsko zasledovalno tekmo.

"V nekem čudnem strelskem položaju sem se povsem 'zakrčil' in še preden sem se tega dobro zavedel, so bili štirje streli že mimo. Pričakoval sem slabši tek, vendar lahko rečem, da so noge delovale normalno. Čeprav sem razočaran zaradi streljanja, je še vedno bolje, da sem nastopil, kot da bi preskočil to tekmo. Več lahko pričakujem od naslednjih nastopov v Anterselvi," je svoj današnji nastop opisal Bauer.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.