Veliki finale spet v Planici, Vikersund še brez homologacije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po koncu zimske sezone v smučarskih skokih po več sestankih v Zürichu objavila provizoričen koledar tekmovanj za sezono 2018/19.
Oglej si celoten članek

Koledar zimske sezone v smučarskih skokih morajo sicer potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji. Sezona, katere vrhunec bo nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu, se bo tradicionalno končala v Planici.

Zimska sezona z vrhuncem v drugi polovici februarja, ko bodo Avstrijci med 19. februarjem in 2. marcem gostili SP, se bo tako kot lani začela na Poljskem; prve tekme bodo sredi novembra v Wisli. Na koledarju je prvič doslej tudi tekma mešanih ekip na veliki skakalnici, ki bo sredi decembra v Titisee-Neustadtu.

Prvi vrhunec sezone bo tradicionalna novoletna turneja štirih skakalnic, sledi nordijsko SP, sezona pa se bo končala tradicionalno - z velikim finalom v dolini pod Poncami, ki je na koledarju od 22. do 24. marca 2019. In če v Planici nimajo težav z ustreznostjo letalnice, pa morajo norveški tekmeci za naprave v Trondheimu, Lillehammerju in tudi letalnico v Vikersundu do sredine maja še pridobiti ustrezno homologacijo, če želijo prizorišča ostati na koledarju Fisa.

Slovenija Skesani direktor: Res je, take hamburgerje smo stregli v Planici

Skakalke se v novi zimi lahko veselijo več tekem na velikih skakalnicah. Sezona se bo zanje začela konec novembra s trojčkom v Lillehammerju, finale svetovnega pokala pa bo na veliki napravi konec marca v Čajkovskem v Rusiji.

Poletna sezona se bo z veliko nagrado prav tako začela v Wisli, kjer bo najprej 21. julija na sporedu ekipna tekma, medtem ko bo uvodne tekme celinskega pokala v novi sezoni tudi tokrat gostil Kranj - skakalci se bodo pod Šmarjetno goro zbrali 7. in 8. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.