Brazilijo pretresla nenadna smrt svetovnega podprvaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji brazilski reprezentant je dočakal samo 56 let.
Oglej si celoten članek

V 57. letu starosti je nenadoma preminil nekdanji brazilski nogometni reoprezentant José Carlos de Almeida, bolj znan pod imenom Zé Carlos, je prek spleta sporočil njegov nekdanji klub Sao Paulo FC, katerega član je bil od leta 1997 do 2000.

"Nogometni klub Sao Paulo FC z veliko žalostjo oznanja smrt Joseja Carlosa de Almeide, Zeja Carlosa, ki je preminil ta petek v mestu Osasco v bližini Sao Paula," so zapisali.

Uraden vzrok smrti nogometaša, ki naj bi umrl v snu, še ni znan, po navedbah lokalnih medijev pa je bil zanj usoden srčni zastoj.

Pokojni Ze Carlos je bil član slovite brazilske reprezentance, ki je leta 1998 igrala v finalu svetovnega prvenstva v Franciji. V takratni zvezdniški reprezentanci južnoameriške nogometne velesile sprva ni bilo prostora za nekdanjega branilca, a so ga kasneje vpoklicali kot zamenjavo za Flavia Conceicaa.

Na turnirju se ni naigral, edini nastop je zabeležil v polfinalu z Nizozemsko, kjer je nadomeščal kaznovega Cafuja. Za finalni obračun med Brazilijo in Francijo, ki ga je slednja dobila s 3:0, je spet obsedel na klopi.

Upokojil se je leta 2005, potem ko je celotno kariero preživel v Braziliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:51 26. Oktober 2024.

    Predoziranje!

  • 11:10 26. Oktober 2024.

    Nekam poznano se sliši. Srčni zastoj v snu..Kaj za vraga je temu vzrok..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.