Velika nihanja ob pričakovanem porazu

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 9. kroga Lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 26:29 (10:15).
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki so v središču madžarskega klubskega rokometa doživeli pričakovan poraz. Večji del tekme so bili enakovredni zvezdniški zasedbi iz Veszprema, imeli pa so tudi nekaj črnih obdobij v svoji igri, kar so gostitelji s pridom izkoristili in nagnili tehtnico na svojo stran.

Izbranci Branka Tamšeta so slabo odprli tekmo v veszpremski Areni. Po pičlih štirih minutah so namreč zaostali z 0:3, prvi gol pa dosegli šele v izteku pete minute, ko je zadel David Miklavčič. A nato je njihova igra vendarle dobila lepšo podobo: obramba je onemogočila domačo zvezdniško zunanjo vrsto, stekla je tudi igra v napadu. Celjani so tako v 12. minuti znižali na 3:4, le pet minut kasneje pa izenačili na 6:6. Španski strokovnjak na klopi Veszprema Carlos Ortega je zahteval minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Blaž Janc je celo zapravil nasprotni napad za prvo celjsko vodstvo. Slovenski prvak je bil do 22. minute povsem enakovreden, nato pa popustil in si v 25. minuti znova pridelal zaostanek treh golov (10:13), najvišjega v prvi polovici tekme pa v 29. minuti (10:15).

Celjani so na začetku drugega polčasa znova močno dvignili svojo igro, v 41. minuti praktično izničili visok zaostanek in se približali na vsega gol zaostanka (17:18), le tri minute kasneje pa je Blaž Blagotinšek iz (pol)protinapada tekmo postavil v začetno izhodišče (19:19).

A tu se je njihov nalet ustavil. Med 45. in 47. minuto so gostitelji izkoristili številčno premoč na igrišču in po delnem izidu 3:0 povišali na 22:19, dvanajst minut pred koncem tekme pa na 23:19. Celjani so se nekajkrat približali na dva gola zaostanka (24:26, 25:27), bolj odločnega koraka pa niso naredili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.