Velik talent prekinja kariero, ker se bori z depresijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Žalostna zgodba britanskega upa.
Oglej si celoten članek

Leo Hayter, predlanski zmagovalec Gira za kolesarje do 23 let in v isti kategoriji tudi dobitnik bronaste kolajne v vožnji na čas s svetovnega prvenstva leta 2022, prekinja svojo profesionalno kariero. Bori se z depresijo. 

Leo, brat Ethana Hayterja, se je tako odpovedal zadnjemu letu pogodbe, ki jo ima sklenjeno z moštvom Ineos Grenadiers. 

"Lep pozdrav. Veliko vas je opazilo, da sem bil v tem letu znova odsoten," je na začetku sporočila za javnost, ki ga je objavil na socialnih omrežjih, zapisal 23-letni kolesar. 

"Ne bom se spuščal v podrobnosti, ampak težave imam že nekaj let. Lani so pri meni odkrili depresivnost in čeprav so se simptom na začetku izboljšali, sem se nato znova znašel v težkem položaju. To leto sem se zlomil in že kar nekaj časa ne treniram ali tekmujem. Zelo malo verjetno je, da se bom v tem letu vrnil v profesionalno kolesarstvo. Zaradi tega moje nadaljevanje zgodbe z ekipo Ineos Grenadiers ni realno," je še zapisal nadarjeni kolesar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:55 17. Avgust 2024.

    Mesna dieta oz carnivore diet zmanjša ali odpravi depresijo, anksioznost, izboljša kognitivne sposobnosti, psoriaza izgine. Za večino sodobnih bolezni je …

  • 10:52 17. Avgust 2024.

    Baje da cca ¼ mladih trpi za depresijo, predvsem baje zaradi plandemije, ki je bila res dobro koordinirana... Vir je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.