Velenjčani že v drugem delu

Foto: Žurnal24 Velenjski rokometaši bodo dobili novega soigralca.
Rokometaši Gorenja so na povratni tekmi Lige prvakov s 23:30 (15:11) izgubili proti madžarskemu Pick Szegedu. Na drugi tekmi skupine H je Brest premagal Bosno in Velenjčanom zagotovil napredovanje.
Oglej si celoten članek
 

Skupina H  

P. Szeged : Gorenje 30:23
M. Brest : Bosna 30:24

Rokometaši Gorenja so proti madžarskemu prvaku Picku še drugič izgubili, kljub temu pa Szeged zapuščajo nasmejanih obrazov, saj so si na račun zmagoslavja beloruskega Meškova nad Bosno (30:24) že zagotovili nastop v drugem delu najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Velenjčani so se kljub porazu uvrstili v drugi del Lige prvakov. © RK Gorenje

 
"Ose" so bile enakovredne le v prvih minutah, nato pa so varovanci hrvaškega stratega na velenjski klopi Ivice Obrvana začeli delati napake v napadu, saj so na postavljeno obrambo domačih prehitro in iz neizdelanih akcij zaključevali napade. Tako so gostitelji hitro povedli za štiri gole (6:2), to pa je bil za Obrvana znak, da je potrebno vzeti minuto. Ta je imela pravi učinek, saj so se Velenjčani v 20. minuti približali le na gol zaostanka (8:9), ob tem pa zastreljali še tri sedemmetrovke. V drugi polovici prvega polčasa je namreč spet zablestel velenjski rabelj iz prve medsebojne tekme Nenad Puljezevič , ki je dobesedno zaklenil svoj gol. Domači so si ob njegovih obrambah iz hitrih protinapadov priigrali štiri gole naskoka in polčas zaključili z vodstvom 15:11.

Začetek drugega polčasa je bil za goste katastrofalen, saj so varovanci Vladana Matića v 40. minuti že imeli osem golov naskoka (21:13). Nervozni Velenjčani nikakor niso mogli zatresti mreže domačinov, krivec za to pa je bil Puljezević, ki je do 52. minute, ko je zapustil igrišče, zbral kar 23 obramb.

Pri gostiteljih je bil strelsko najbolj razpoložen slovenski reprezentant Luka Žvižej , ki je dosegel sedem golov. Gostitelji so z današnjo zmago - peto zaporedno - le potrdili prvo mesto v skupini H, Velenjčani pa so kljub porazu izpolnili zastavljen cilj in se že uvrstili v drugi del Lige prvakov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.