Velenjčani v Celju do druge zvezdice

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši velenjskega Gorenja so v petem krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) v gosteh premagali Celje Pivovarno Laško s 33:25 (19:15) in drugič osvojili naslov državnih prvakov. Prvega so osvojili v sezoni 2008/09.
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši so že pred sredino tekmo hladili penino, po zmagoslavju v celjski dvorani Zlatorog pa so jo lahko odprli in tudi uradno nazdravili drugemu naslovu državnih prvakov. Prvega so osvojili v sezoni 2008/09. Izbranci Branka Tamšeta so si pet tekem pred koncem drugega dela državnega prvenstva priigrali nedosegljivih deset točk pred najbližjimi zasledovalci in v prihodnji sezoni tudi nastop v Ligi prvakov.

Slovenija bo imela v prihodnji sezoni dva predstavnika v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, pot med elito pa si bo zagotovila še drugouvrščena ekipa. Trenutno je v boljšem položaju celjsko moštvo, ki ima – ob tekmi več – štiri točke prednosti pred tretjeuvrščenim koprskim Cimosom.

"Ose" so v prvem polčasu prevladovale na celjskem parketu. Do 11. minute je bil izid poravnan (8:8), nato pa so Velenjčani v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 3:0 in povišali na 11:8. Varovanci domačega trenerja Vladana Matića – za njih je bila današnja tekma generalka pred nedeljsko prvo polfinalno tekmo v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev z nemškim Gummersbachom – so se ubranili prvega naleta tekmecev, drugega pa ne. Rokometaši iz Šaleške doline so po golu Marka Bezjaka v 21. minuti povedli s 16:11, prednost pa z manjšimi nihanji v igri držali vse do odhoda na velik odmor (19:15).

Tamšetovi varovanci so v začetku drugega polčasa demonstrirali "atomski rokomet". V 35. minuti so povedli z 22:16, le tri minute pozneje pa svojo prednost po delnem izidu 3:0 povišali na 25:17. A Tamšetovim varovancem to ni bilo dovolj, v nadaljevanju so še bolj odločno pritisnili na tekmeca in v 46. minuti – po dveh zaporednih golih Fahrudina Melića – prvič na tekmi povedli z desetimi goli (28:18). Zmagovalec je bil odločen, veselje na velenjski klopi in med njihovimi privrženci pa neizmerno.

V zmagoviti ekipi je Matej Gaber dosegel devet, Jure Dolenec sedem golov, pri poražencih je bil strelsko najbolj učinkovit Luka Žvižej s sedmimi zadetki. Celjska zasedba se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila s trebanjskim Trimom (25. april), velenjska pa bo na domačem igrišču gostila mariborski Branik (27. april).

1. NLB Leasing liga, 5. kolo, skupina od 1. do 6. mesta:

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 25:33 (15:19)
Žvižej 7 (5), Toskić 4, Metličić 3; Gaber 8, Dolenec 7, Melić 5 (1), Bezjak, Manojlović in Cehte 3

Krško : Maribor Branik 26:33 (8:17)
Ferkulj in Dražetič 5; Svalina 8, Špelić 6

Sreda ob 20.00:
Trimo Trebnje – Cimos Koper

 

 

 

 

 

 

 

Skupina od 7. do 11. mesta:

Sobota ob 19.00:
Ribnica Riko hiše – Istrabenz Plini Izola
Krka – Jeruzalem Ormož

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.