Večer kazenskih strelov in podaljškov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
San Jose Sharks so doma po kazenskih strelih izgubili z Buffalo Sabres (4:5) in so zdaj tretji v ligi, za Anaheimom (25 točk) in Coloradom (24).
Oglej si celoten članek

Tako kot Colorado in San Jose ima 24 točk tudi četrtouvrščena ekipa Phoenix Coyotes, ki je doma po kazenskih strelih ugnala Vancouver Canucks s 3:2. Na programu je bilo devet tekem, kar štiri so se končala po kazenskih strelih, še na dveh pa je bil zmagovalec znan šele po podaljšku. V San Joseju je zmagovalca v četrti izmenjavi kazenskih strelov odločil Cody Hodgson. Igralci Sharks so izgubili še tretjo zaporedno tekmo, Sabres pa so zmagali šele tretjič v tej sezoni.

Po kazenskih strelih so doma z 2:3 klonili izgubili hokejisti Boston Bruins v dvoboju z Dallas Stars, prav tako po kazenskih strelih in z 2:3 pa so izgubili tudi igralci Montreal Canadiens s St. Louis Blues. V Bostonu sta bila v podaljšku krvnika Tyler Seguin in Rich Peverley, ki sta do junija še igrala za Dallas, nato pa prestopila v Boston v zamenjavo za Louija Erikssona.

Slovak Jaroslav Halák, ki je v Montrealu igral med letoma 2006 in 2010, je najprej obranil kazenski strel Čeha Tomáša Plekanca 48,9 sekunde pred koncem rednega dela, tudi v nadaljevanju pa tekmeci niso več spravili ploščka v mrežo mimo vratarja iz Bratislave. Alexander Steen je na 13. tekmi sezone dosegel 13. gol in je s tem najboljši v ligi. T. J. Oshie je v kazenskih strelih odločil tekmo. Kojoti so še tretjič v sezoni slavili po kazenskih strelih; tokrat je Antoine Vermette v šesti izmenjavi ugnal vratarja Roberta Luonga za šesto zaporedno zmago Phoenixa.

Malhotra odločil v podaljšku

Mark Arcobello in Taylor Fedun sta za Edmonton Oilers v rednem delu dosegla svoja prva gola v NHL, nato pa je po minuti in 55 sekundah podaljška s svojim drugim zadetkom dvoboj na gostovanju s Florido Panthers (4:3) odločil Arcobello. Ekipi Carolina Hurricanes in Philadelphia Flyers več kot 56 minut nista zadeli, nato pa je goste v vodstvo popeljal Scott Hartnell. Triinpetdeset sekund pred koncem rednega dela je za Carolino izenačil Jordan Staal, Manny Malhotra pa je v podaljšku odločil srečanje s svojim 867. golom v NHL.

Igralci Columbus Blue Jackets so doma izgubili z Ottawo Senators z 1:4, Washington Capitals pa so na svojem ledu premagali New York Islanders s 6:2. Hokejisti Calgary Flames so na gostovanju v Minnesoti sicer povedli z 1:0, igralci Wild pa so nato dosegli pet zaporednih zadetkov za gladko zmago s 5:1. Zach Parise in Mikko Koivu sta dosegla po tri točke.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Ottawa Senators 1:4
Washington Capitals : New York Islanders 6:2
Boston Bruins : Dallas Stars 2:3**
Montreal Canadiens : St. Louis Blues 2:3**
Florida Panthers : Edmonton Oilers 3:4*
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 2:1*
Minnesota Wild : Calgary Flames 5:1
Phoenix Coyotes : Vancouver Canucks 3:2**
San Jose Sharks : Buffalo Sabres 4:5*

* – po podaljšku
**
– po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.