Več evrov, več tveganja

Foto: Žurnal24 null
Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je izžrebalo pare prekola in 1. kola pokala Hervis. Prenovljeno tekmovanje prinaša mikavnejši nagradni sklad in večje tveganje za prvoligaše.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) je v Ljubljani izžrebalo pare predkola in 1. kroga spremenjenega pokala Hervis. Ena večjih sprememb je ta, da bodo že v uvodnem krogu nastopili tudi prvoligaši, nov je tudi bogatejši nagradni sklad, finale tega tekmovanja pa bo v soboto, 29. maja, prihodnje leto. V primerjavi s prejšnjimi leti se bodo v pokalu Hervis tokrat že od uvodnega kroga dalje merili tudi prvoligaši. In to tisti, ki se jim v minuli sezoni ni uspelo prebiti v evropska tekmovanja. Prvo kolo, v katerem bo nastopilo 24 klubov, bo na sporedu 16. septembra, drugo oziroma osmina finala pa bo 21. oktobra.

Novost v tekmovalnem sistemu je tudi ta, da bodo tudi v četrtfinalu, ki bo 17. in 24. marca prihodnje leto, moštva igrala dve tekmi in ne le ene kot doslej. Polfinale bo 14. in 21. aprila, finale pa 29. maja 2010. Sicer pa je generalni pokrovitelj tekmovanja Hervis, ki je sodelovanje z NZS podaljšal še za štiri leta, zagotovil zajetnejši nagradni sklad. Ta bo znašal 50.000 evrov (lani pol manj). Zmagovalec bo dobil 20.000 evrov, poraženec v finalu 10.000, poraženca v polfinalu vsak po 5000, poraženci v četrtfinalu pa vsak po 2500 evrov.

Para predola:

Vzhod: Železničar – Kleparstvo Šinko Serdica
Zahod: Kalcer Vodoterm Radomlje – Kranj

Pari 1. kola:

Gostilna Lobnik Slivnica – Mura 05
Koroška Dravograd – Domžale
zmagovalec predkroga Zahod – Olimpija
zmagovalec predkroga Vzhod – Labod Drava
Zreče – CM Celje
Idrija – Luka Koper
Stojnci – Bela krajina
Ankaran Hrvatini Mas Tech – Primorje
Triglav Gorenjska – Aluminij
Jadran Dekani – Nafta Lendava
Črenšovci – Tolmin
Odranci – Dravinja Kostroj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.