Varlamov pokopal prvake

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vratar Semjon Varlamov je bil s 30 obrambami najzaslužnejši za zmago Colorada proti prvakom iz Bostona, ki so utrpeli že drugi letošnji poraz.
Oglej si celoten članek

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins so v dvorani TD Garden gostili Colorado Avalanche in domači led zapustili sklonjenih glav. Vratar gostov Semjon Varlamov je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in zaustavil 30 strelov, v zadnji tretjini pa je gostitelje z golom pokopal Milan Hejduk. To je bil za Boston drugi poraz v novi sezoni.

V zvezni državi Ohio so Columbus Blue Jackets z 2:3 klonili proti Vancouver Canucks, tekmo pa je odločil zadetek Alexandra Burrowsa z igralcem več v zadnji tretjini. Columbus je tako v novo sezono vstopil s tremi porazi, kar se doslej v klubski zgodovini še ni pripetilo. Za kanadsko ekipo sta zadela še Chris Higgins in Cody Hodgson, vratar Cory Schneider pa je zbral 23 obramb.

V Washingtonu so tekmo proti Tampi odločili šele kazenski streli, uspešnejši pa so bili domači Capitals, ki so slavili zmago s 6:5. V izvajanju kazni sta bila uspešna Matt Hendricks in Aleksander Semin ter popeljala moštvo iz prestolnice do zmage, še druge v dveh uvodnih tekmah sezone.

Tudi na tekmi v Teksasu med Dallas Stars in Phoenix Coyotes je bil zmagovalec znan šele po kazenskih strelih, zmaga (2:1) pa je tako kot na tekmi v Washingtonu ostala v rokah domače ekipe. Junak večera je postal Mike Ribeiro, ki mu je uspelo ukaniti vratarja Phoenixa Mika Smitha.

New Jersey Devils so bili s 4:2 boljši od Carolina Hurricanes, blestel pa je Ilija Kovalčuk, ki je dosegel gol in dve podaji, vratar Johan Hedberg pa je k zmagi prispeval 24 obramb. New York Islanders so z 2:1 premagali moštvo Minnesota Wild, med strelce pa so se vpisali Andrew MacDonald in Frans Nielsen za gostitelje ter Matt Cullen za goste. St. Louis Blues so zlahka s 5:2 odpravili Calgary Flames in prišli do prve zmage v novi sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.