Kakšna komedija: takšne VAR napake še niste videli!

Foto: Profimedia Sistem VAR.
Foto: Profimedia Sistem VAR.
Sistem VAR na nogometnih tekmah poskrbi za veliko polemik. In včasih tudi precej smeha.
Oglej si celoten članek

V noči na torek po srednjeevropskem času je bilo odigrano srečanje 2. kola venezuelske nogometne Clausure, Puerto Cabello je gostil Portugueso. Tekma se je končala z izidom 0:0 in tako sta obe ekipi osvojili svojo prvo prvenstveno točko v novi sezoni.

Toda izid je bil močno zaznamovan z veliko sodniško napako. V Venezueli so redke tekme pokrite s sistemom VAR, na žalost gledalcev in produkcijske hiše je bila tudi zgoraj navedena.

Gledalci v televizijskem prenosu so lahko le strmeli v prizore, ki so se odvili v 86. minuti. Takrat je domači rezervist Marlon Rodríguez po podaji z leve strani dosegel gol, a mu je veselje preprečila dvignjena zastavica stranskega sodnika.

Ob počasnem posnetku se je odločitev zdela pravilna, toda pravi šok je prišel čez nekaj sekund. Grafična črta, ki so jo narisali v sobi za VAR, je bila namreč postavljena precej postrani, kot je moč videti na priloženem posnetku.

Pravzaprav je bila zarisana črta od žoge do Rodrígueza, kar pri oceni (prepovedanega) položaja v tem primeru ni prav nič pomagalo. Internet je vsekakor naredil svoje in napaka venezuelskih sodnikov je kmalu postala predmet šal v nogometnih vodah.

V 3. kolu bo Puerto Cabello gostoval v Méridi pri Estudiantesu, Portuguesa bo v domačem Barinasu pričakala Caracas.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:29 24. Julij 2024.

    Z VAR sem bil v začetku navdušen , sedaj pa je iz dneva v dan več polemik. Zanima me ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.