Vodiškov kajtarski krvnik pred skakalcem Kraftom in smučarjem Fellerjem

Foto: Profimedia Valentin Bontus.
Foto: Profimedia Valentin Bontus.
V Avstriji so izbrali najboljše športnike preteklega leta. Na vrhu presenetljivo ime, to se je v Avstriji zgodilo prvič po več letih.
Oglej si celoten članek

Kajtar Valentin Bontus, ki je na olimpijskih igrah v Parizu v finalnemu boju za zlato kolajno ugnal Slovenca Tonija Vodiška, je avstrijski športnik leta. Drugi v glasovanju je bil najboljši skakalec minule zime, Stefan Kraft.

Bontus je prvič postal športnik leta v Avstriji. Olimpijski prvak v kajtanju je na izboru združenja športnih novinarjev Sports Media Austria (SMA) zmagal pred smučarskim skakalcem Kraftom in alpskim smučarjem Manuelom Fellerjem.

Med ženskami je nagrado na gala prireditvi na Dunaju prejela evropska prvakinja v metu kopja Victoria Hudson, olimpijska prvaka v jadranju Lara Vadlau/Lukas Mähr pa sta bila okronana kot ekipa.

Prvič po letu 2020 nobena od treh glavnih nagrad ni pripadla športnikom avstrijske smučarske zveze.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.