V Zlatorogu so vsi premagljivi

Foto: Žurnal24
Celjske rokometaše v nedeljo v Ligi prvakov čaka težka tekma proti Veszpremu. Madžari so naši neposredni tekmeci za uvrstitev v drugi krog najmočnejše rokometne lige v Evropi.
Oglej si celoten članek
Celjske rokometaše čaka v nedeljo ob 17.15 ena najpomembnejših tekem v zadnjih evropskih sezonah. V 5 . kolu skupine F Lige prvakov prihaja v celjski Zlatorog madžarski podprvak MKB Veszprem z Dejanom Perićem na čelu. Celjani po hudem spodrsljaju na Islandiji, ko so izgubili z Valurjem, nujno potrebujejo zmago, nato pa še vsaj točko v zadnjem kolu prihodnjo soboto. Tudi takrat bodo igrali v domači dvorani, njihov nasprotnik pa bo vodilni Gummersbach.
 
 

Preprosto moramo biti pravi. Sam verjamem v igralce. Verjamem, da so lahko tudi naši navijači jeziček na tehtnici, ki bi prevesil obračun na našo stran.

Slavko Ivezič

 
Za pivovarji so nedvomno težki dnevi, ki so se po porazu v deželi gejzirjev nadaljevali z menjavo trenerja Kasima Kamenice in težko včerajšnjo zmago proti Preventu v 9. kolu državnega prvenstva . Celjani so svoje želje pred nedeljskim obračunom pred verjetno nabito polnimi tribunami celjske lepotice (na voljo je le še nekaj sedišč) predstavili na novinarski konferenci.

Najprej je svoje mnenje podal novi trener Slavko Ivezič : "Že pred začetkom letošnje evropske sezone smo vedeli, da igramo v zelo zahtevni skupini, iz katere bo zanesljivo izpadlo vsaj eno zelo močno moštvo. Gummersbach si je že zagotovil napredovanje, mi in Veszprem pa smo v enakovrednem boju za drugo prosto vstopnico oziroma za 2. mesto v skupini. Tako eni kot drugi se soočamo s pritiskom in imamo podobne cilje. Naši igralci so podobnih tekem že vajeni. Morda bomo morali odigrati najboljšo tekmo sezone. Preprosto moramo biti pravi. Sam verjamem v igralce. Verjamem, da so lahko tudi naši navijači jeziček na tehtnici, ki bi prevesil obračun na našo stran. Zaigrali bomo vsi, tudi David Špiler, ki je včeraj v Slovenj Gradcu še počival."


Kapetan Edvard Kokšarov obljublja boj do zadnjih atomov moči. © Andraž Purg

 

Kapetan pivovarjev Edvard Kokšarov bo v nedeljo spet eden ključnih mož na igrišču: "Zavedamo se, kaj nas čaka. Zbrati moramo vse moči in izkoristiti rezerve, ki jih imamo v igri. Verjamem v naše delo. Obljubljam, da se bomo igralci borili do zadnjih atomov moči. Z našimi navijači lahko v Zlatorogu premagamo vsakogar."

Njegovemu mnenju se je pridružil tudi prvi celjski vratar Gorazd Škof: "Razumljivo, da v nedeljo na domačem igrišču pričakujem zmago, čeprav se ob tem zavedam, da bo zelo težko, saj naša igra ni na želenem nivoju. Moramo popraviti obrambo, ki bi nam omogočala lahke zadetke iz protinapadov. Potrebno bo ustaviti njihovo zunanjo linijo. Odločala bo dnevna forma. Dejstvo je da nismo suvereni, a podobno je bilo že lani pred domačo tekmo s Flensburgom, ki smo jo kasneje dobili z 10-timi goli razlike. Upam, da bomo uspeli doseči želeni cilj."

Gorazd Škof je v preteklosti že dokazal, da dobro prenaša pritisk. Mu bo uspelo tudi v nedeljo? © Saša Despot

 
Najtrofejnejše madžarsko rokometno moštvo, nekdanji Fotex , danes nastopa pod imenom MKB (generalni pokrovitelj). Veszprem je po lanskem izpadu v četrtfinalu Lige prvakov precej spremenil igralsko zasedbo. To se zaenkrat madžarskemu podprvaku ne pozna na rezultatih. V domačem prvenstvu so doslej zabeležili 11 zmag.

Po odhodu Kirila Lazarova (Zagreb CO Osiguranje) je prvi zvezdnik moštva Srb Marko Vujin , ki s položaja desnega zunanjega igralca rešeta mreže nasprotnikov in je z 22-imi goli najboljši strelec Veszprema v dosedanjem delu Lige prvakov. Pred dnevi so pri MKB-ju na svojevrsten način nagradili tudi nekdanjega celjskega vratarja Dejana Perića, ki je na mestu kapetana nasledil legendo Isztvana Pasztorja .


Moštvo 15-kratnih madžarskih prvakov , za razliko od Pick Szegeda , v Ligi prvakov ne blesti. Nazadnje so tako iz skorajda dobljenega obračuna (22:16) z Vfl Gummersbachom na domačem igrišču iztržili le neodločen rezultat (35:35), kar je vnovič razžalostilo alfo in omego kluba Hajnala Csabo . Ekipa, ki ima za letošnjo sezono okoli dva milijona evrov proračuna, igralce ob tem plačujejo posamezni pokrovitelji, se želi prebiti v drugi krog tekmovanja.


Bodo Celjani lahko ustavili rokometaše Veszprema (na sliki)? © AFP

 

Nedeljski obračun, ki se bo pričel ob 17.15 uri, bosta sodila Danca Martin Gjeding in Mads Hansen , delegat pa bo Švicar Roland Bürgi . Madžari pa so napovedali tudi prihod okrog 500 svojih navijačev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.